Rabu, 27 April 2016

Para para Sakura!

My Dream Come TRUE!! Alhamdulillah dengan izin Allah dapat jua melihat Cherry Blossom Bunga para para sakura live depan mata. SubhanaALLAH cantikkk sangat!! Bab kata omputeh "I cant describe by word, you must see with your eyes"..ecehhh~~ haha!:p

Jika korang ada peluang ke Negara Luar dari Malaysia, Jepang is one of da most attraction Country to Travel! Kalau nak pergi FREE dengan kitaorang Jom sama2 Bisnes.hehee..kann dah terkena..lol;p

Tapi masa kitaorang pergi ni bukan lagi betul2 musim Bunga Sakura.. Tapi adalah buah2 nya yang baru nak berputik kembang mekar.. Tempat yang kitaorang pergi ni di 'Osaka Castle'..Bemacam warna dan warni menghiasi Kebun Osaka Castle. Time ni waktu pagi and sejuk beku tangan2...uhuk.. Nak ambil gambar bukak pakai glove tu. Jari sampai cramp kemerahan dek kerana sejuk angin yang kuat membeku.. 1' celcious kooo...

Adibah karimah di osaka castle

melancong di osaka

bergambar kenangan di osaka

bersama kawan kawan seperjuangan di Osaka Castle

kenangan indah di osaka

Adibah karimah di Osaka Castle

bersama geng gdp shah alam

permandangan indah bunga sakura

bersama zahirine

cantik bunga sakura

bunga sakura kembang mekar

peluang jejak bumi osaka

pintu gerbang osaka castle

Rasa Puas bila dapat jejak dengan kaki sendiri berpijak di Negara Osaka Jepun. Sebelum ni just baca2 di google and Blog2 orang lain.. Now im in picture..;)

Settled di Osaka Castle, Next Destination ke Shinsaibashi.. Rasanya kalau nak tawaf dekat area sini memang amik masa 5 hari 5 malam. Baru la korang boleh khatam kedai satu2..haha! based on my experience la kan, sepanjang tempat di shinsaibashi ni tak lari macam di petaling street. Tapi kat sini more upgrade la skit kan. Barang2 cam baju ke seluar, kasut etc not exactly from japan actually. kalau tengok banyaknya "made from China, Taiwan and paling banyak kitaorang jumpa made from Vietnam!" hahaha...lol;p

Haaaa, kat sinilah tempat nya kalau korang nak tengok sangat Branded Handbag yang dijual Second Hand.. ada la dalam 3 ke 4 buah kedai yang jual barangan second hand handbag yg Original one punye cayy... Jejumpa je kedai tu terus serbu masuk punya la excited! tapi sedikit kuciwa..haha.. Bag LV especially belambak diaorang nak let go & just pamerkan dekat luar kedai je kot macam sotong kering! hahaha... menggeleng kepalaku. migrain kejap! baru excited nak beli kekononnya kata murah lass sangattt.. (lol atas bahu;p)

jenama chanel second hand handbag di osaka

pelbagai pilihan jenama tas tangan mewah

bag second hand

jenama louis vuitton di osaka

Tapi ada yang cakap Kedai "Brand Off" second hand handbag di Tokyo. Not in Osaka. So mostly handbag lover tertumpu di sana. Mebe yg expert pasal korek lubang2 kat mana ni mmg win la. Sebab tengok dekat instagram mmg from Japan didatangkan khasnya then diaorg jual balik malaysia still murah. But im not sure tempat tu dimana. Jadi geram la jugak sbb tak dapat yg dihajati. Then decide simpan melontar di Outlet jela esoknya pulak. huhu

makan tako tako di shinsaibashi

Datang ke Jepun tak sah kot kalau tak try Sushi, dorayaki & Tako.. Kat kl pun banyak tapi mebe tak sama. So this time kitaorg try tako squid.. Mmg puas hati la tengok tuu seketol besar sumbat dlm tako tu ha... ;p

makan makan di osaka

To be continued...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...