Selasa, 19 April 2016

Jejak Osaka Adibah Karimah!

Assalamualaikum & Hye Everyone...!

Its Been so long to write up here. Hahaa~~ Sorryy!:p 

Today i'm gonna story about my last month Trip Travel to Osaka Japan. Act Japan is one of my Dream too. Kalau sebut ke jepun mesti korang teringat zaman kecik tok kaduk dulu kan.. Samala kiter! Masa kecik2 malangut menunggu cerita Doraemon kol 7ptg tu. Yang tak tahan bila Doraemon makan Dorayaki Coklat! Lagiii merana nak jugakk suh mak beli. Haha.. Selalu fikir zaman kecik dulu Doremon ni hidup ke macam kita2 ni. Boleh terbang sana sini pakai kipas kepala. Pastu mula merepek dekat mak nak jugak kipas nak terbang mcm doremon.loll sgtt!! How time flies so fast!  Time tu mana la nak tahu karakter karton2 semua ni hanya lukisan semata...;p

Ok, back to my story.. Our trip 6 Days 4 night specially to all Qualifiers yang Berjaya mengumpul Sales RM160k within 4 month. Alhamdulillah, Syukur 5 tahun Berbisnes semua trip company sediakan i manage to get Free Ticket & everything sponsored dari jejak ke KLIA- Osaka- KLIA balik. Kira kalau korang try bawak singgit still boleh hidup la.. Ekekke

Sebelum pergi Osaka ni, memang suka la menggodek apa tempat yang best and of coz apa yang Wajib beli dari sana. Sekarang musim branded handbag personal shopper memang ambil dari jepun yang "second hand" handbag. Kira macam beli kereta jepun recond.. haa samalah macam bag recond.hahah..;p
Tapi its like New.. yela orang jepun takla ganas pakai branded handbag mcm kita2 ni..haha.. Jadi dah aim laaa nak cari jugak mcm diaorg gembar gemburkan iaitu murah! its aunthentic ok. bukan yang gred ABC tu..ekeke.. Jadi adalah story nak nak sampai ke cerita handbag ni.. sebelum tu jom kita layan gambar2 yang BESTTT start my journey..


















Time kitaorang pergi time ni musim sejuk.. Nampak je cool dalam gambar tapi sejuknya sampai ke tulang sum sum.. Buat2 cool tu biasa bajet nak bergambar cun!haha... so sesampai sana, kitaorang dibawa sight seeing dulu. naik sampai ke atas puncak bukit untuk lihat permandangan indah penempatan penduduk kobe. 

So next day nak story pasal ke Universal Studio Japan. Kitaorang jumpe Harry potter live lagi tau.. caya tak? haha..stay tune nak bebel lagi next entry ya..mmuahhh!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...