Selasa, 24 Mac 2015

Vienna-Salzburg-Munich-KL

As i promised before, here is penamat cerita  my travelling to Hungary & Austria sebelum kita bercerita FREE Trip Bangkok pula. hehee~~`Besttt dapat lihat keindahan Ciptaan Allah SWT live depan mata..;)

Cuaca pagi ni memang betul2 menyeram masuk ke liang roma..Dengan Angin sepoi-sepoi bahasa~~ sampai cecah -ve Celcious! Tengok je memasing muka coolerss dalam pic sebab Bergambar punya pasal kan, tapi hakikatnya memang dah rasa beku mencekam didada..hahaha

So Mari Melayan Pictures2 sehari sebelum pulang ke Tanah Air Malaysia~~
















First Destination untuk pagi ni ke Schonbrunn Palace. Istana ini dibina pada kurun keenam belas semasa Roman Emperor memerintah Vienna. Tempat ini dijadikan satu tarikkan pelancongan yang sangat unik kerana zaman dahulu kala istana ini mempunyai 2000 bilik termasuk pelayan2 Istana..! Istana ini dijadikan Summer palace atau istana musim panas.

Didalam istana ini terdapat pelbagai kisah yang sangat Unik dan Menarik. Kalau pengunjung yang datang sini dikenakan Tiket. Tapi kitaorang masuk FREE sahaja..hehee~~ sebab semua dah diatur oleh syarikat. Dalam Istana ni tak dibenarkan sama sekali Snap photo. Tapi sempat jugak ambil photo dalam diam sebab tergamam  mulut mata melihat hiasan dalaman ukiran yang penuh kekuningan tersergam indah dan ada yg disaluti Emas!! Woww wooww woww..!! 









Hip hip hoorayyy..!! love this moment!





Didalam Istana. MasyaAllah..!! Cantik sangat kan










As always style of ATeam..!











Its Time for Shoppinggg..!!! Seriously dah lupa nama tempat ni. Yang pasti deretan Designer Handbag yang mewah2 ada di sini. Sekeliling bangunan yg tersergam indah, Unik dengan rekacipta dan ukiran yg berseni! Tersangatlah mengagumkan mata melihat!!






Last Night here dihidangkan Turkish meal. Sedap sangat!!

Of coz if sesiapa yang datang di Europe, sebelah malam kurang aktiviti. Kedai2 tutup seawal 6 petang! so malam agak sunyi. Kalau Malaysia kecoh sampai 2-3 pagi. Jadi lepas makan malam terus balik ke Hotel untuk berkemas2 barangan sambil Ber'ogroup' with darlings partners Ateam. A night to be remembered!!

So, Next Day....

Breakfast at Savoyen Hotel


 Team mate HBO TEAM

Sebelum ke  Munich Airport, singgah dahulu ke Salzburg! Melawat tempat kelahiran Mozard seorang pianist yang terkenal satu ketika dahulu dan menjadi satu sejarah bagi penduduk salzburg. 




Seriously Sejuk sangat sampai menusuk ke hati..hehee;p


Perjalanan diteruskan dan berhenti rehat seketika di R&R untuk menikmati Coffee panas, Aiscream & Waffle!!





Finally, dapat melihat salji turun mencurah2 otw ke Munich Airport Germany..!! MasyaAllah, indah sungguh ciptaan Allah swt. Sepanjang perjalanan penuh Gunung Ganang dilitupi Salji. Is like macam film Twilight saga. hehee~~


Say GoodBye to Austria. Till we meet again jika diberi peluang dan panjang usia. In Shaa Allah.


The best part pulang ke Malaysia dengan menaiki Flight Emirates A380 yang terbesar didunia.

Munich - Dubai - Malaysia



Yayyyy..!! Kami dah selamat sampai ke Tanah Air Malasysiaku tercinta. Syukur Alhamdulillah. semuanya selamat sampai..!

the end~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...