Selasa, 17 Februari 2015

Journey to Budapest!

KL - Dubai - Budapest

Rindu serindu rindunya my VVIP Trip to Vienna & Budapest! Alhamdulillah another destination on my list ke Bumi Eropah. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.hehee!! Rezeki yang makin hari berbusiness makin lama makin berpijak pijak..;) 
Syukur Alhamdulilllah!
Of Course bila sebut Europe siapa tak nak jejakkan kaki kan? Keindahan Bumi ciptaan Allah swt tiada banding nya.. Permandangan yang cukup cukup memukau di mata dan indah paras rupa sepanjang perjalanan kami disana.

7 Days 4 Nights Austria + Hungary will be always remembered in my memory sampai bila2. Perjalanan yang mengambil masa 16 jam from KL - DUBAI - BUDAPEST with Emirates Airlines EK373 masih segar dek di ingatan! Sakit belakang depan tengah atas bawah segala tak usah di cakap.haha! Disebabkan terlalu exciteddd semua tu tak fikir dah. lol..;p..This trip paling awesome sebab dapat bawa bersama rakan2 seperjuangan yang sama kepala,  and mostly leaders in Awesomazing Team. Of coz sepanjang perjalanan sentiasa hingit bingit dengan bercerita keasyikkan dan keseronokkan sepanjang trip! Love you guys so much!!

This Entry agak panjang ckit. Kita kasi khatam terus untuk 3 hari perjalanan in 1 Entry..ekeke! Kalau trip Shanghai hari tu Khatam terus Satu hari, tapi sebab Europe ni memang panjang melebo nak bercerita! Tersangat indah bak taman bunga penuh didada..lol..;p

Our Journey is Began from KLIA

Geng mak jemah nak pegi Europe nieh..!haha


"Awesome people in Amazing Business" 

 Tq so much my dear partners Wanie & Nurul hantar kami2 di Airport. Love both of you!


 4 Hours Transit at Dubai Airport.. We all get FREE voucher for Breakfast from Emirates Airline! Awesome..!

Muka Kekenyangan Breakfast!

Sesampai di Budapest, after bersiap2 di Airport we all terus di bawa untuk Lunch ala2 pakistanis. Cuaca this time around 10c.. Memang sejukkk sangat!! Tapi still boleh layansss


Makan + Solat sekaligus kat sini








Selesai Lunch terus ke Hero Square , Parliment House & Chain Bridge. Jom kita layanss Picturesss!!







Big Congratulations my beloved partners yg First Time jejakkan kaki ke Bumi Eropah bersama Awesomazing Team, Safarina, Siti Manja Diana, Tim & Radenina! For 2nd time with us is Zahirine! Bukan calang2 orang yang berjaya jejakkan kaki ke Bumi Eropah! Seriously, Salute dengan semangat diaorang yang tak kenal erti putus asa. Bila kita bersungguh sungguh confirm Impian dan cita2 boleh tercapai!! Next we gonna rock at Bangkok with other Qualifiers in Ateam too!
"The more the merrier"

Check in at Hilton Budapest Hotel! Curlastt sangat okey. 5 star treatment especially to Qualifiers Europe Trip!! Memang tersangat Awesomazing!!

Get Ready for Dinner

Dinner at Marvanymenyasszony Restaurant. Dish Turki style with Gipsy Show! Restaurant ni dah lebih dari 100 tahun! Open especially only for Us! Sambil makan sambil bergelek inul di kerusi.hahaha!

"Rasa Sayang" Melody special treat only for us! wohaaa..!!

Selesai Makan & bergembira sakan with Gipsy show, its time to take a good rest! Cuaca yang sangat sejukkk sampai berasap bila bercakap. Menggigil satu badan! Cuaca kat luar this time around 1c..!gggrrrr... Nyenyak tido tak sedar laaa..

So, Good Night from Budapest!

Hello & Good Morning! 
Breakfast at Hotel before tayar golek to Visegard Castle.

Visegard Castle ialah Istana musim panas bagi Raja Matthias Corvinus Hungary abad ke 13 era Renaissance yg terletak di tebing Sungai Danube Pest Utara. Kota Budapest Merupakan penggabungan yang dilakukan pada tahun 1873 lagi. "Buda" Sisi Barat, dan "Pest" di sebelah Timur. Perpisahan di antara dua kota ini oleh Sungai Danube. Bila digabungkan menjadi " Budapest "

Tempat dari Hotel ke sini takes around 1 jam.. Perkampungan yang jauh terletak dari ceruk kota. Masa ni cuaca dah ke arah negetif! Kalau tak pakai glove memang boleh beku jari2.



We just arrived here! yayyy..!!


Dijamu dengan Teh panas. Memang best time2 kesejukkan tahap beku macam nieh..!

 Adibah Karimah at Visegard Castle


 Special Entertainment only for us!

Bersama Abang2 Sado Visegard!

 Group Photo #AteaminEurope!


 Sejuk2 memang kelaparan yang amat! Its time for Lunch!

Geng2 HBO Team yang sekepala!


Lunch at Renaissance Restaurant! Masih teringat lagi Mushroom Soup yang paling sedap i have tried! Restoran turun temurun abad lamanya.

King & Queen!





Anak kepada owner Restaurant yang paling Hujung dari kanan. Service thumbs up! Sampai ke Bas digendangnya sbg tanda ucapan perpisahan & terima kasih.

Till we meet again Visegard Castle! Alahaiii, tengah menaip ni pun masih terbayang2 tempat ni. seriously rindu yang amat dasyattt!! Layanan yang sememangnya tip top diaorang semua ni.

Fisherman Bastion!
One of Unique place is here! Dari atas puncak boleh lihat Sungai Danube & Budapest City Hall.






 www.awesomazingteam.com

 SubhanaALLAH! cantiknya Architecture. Unique & Classy!



 Owner Blog at Fisherman Bastion

 With Hubby, Bestfriend & Team mate!

 Stylish of HBO Team!

With HBO Team members & dearly mentor Kak Misah.

Danube River Cruise!
MasyaAllah! Cantinya ciptaan Ilahi.










After Danube River Cruise, Dinner at Shiraz Restaurant! Arabic Food in da House. Superb Sedap!! Tak berkesempatan nak bergambar dengan Nasi, sebab memasing dah kebulur. Nampak nasi terus menerkam hingga menikam! hahaa..;p

Btw, its Awesome Journey so far. Till we meet again in next chapter ya.

Stay Tune Baybeh..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...