Khamis, 4 September 2014

Adibah Karimah turns 28 years old!


"28 August 2014" Adibah Karimah turns 28 years old! 


Happy Birthday Adibah Karimah

Cun sangat angka tu kan..love it! 28 years old, 4 kids & the only one beloved hubby here i am today! Alhamdulillah, ALLAH swt masih lanjutkan usiaku hingga hari ini. Terima Kasih Ya Allah! Syukur dengan semua nikmat yang telah engkau kurniakan.. Hopefully dapat lagi bertemu angka 29 pada tahun depan mudah mudahan Ya Allah!

Ehemm, So whats the surprise for this year>? Act i didn't expect anything for anyone else except my beloved hubby! haha..(statement tak boleh blah..) sikit2 si suami kena buat surprise kan.. yela, kate isteri cinta kekal abadi tak gitu..lol;p


28 August 2014 hari tu still weekdays.. Me also bz bz berappointments sana sini helping business partners closing sales disebabkan time tu pun dah nak end of month kan. Memasing sibuk nak siapkan sales for August! So buat relaxs jela even hari tu terasa la jugak nak makan kek besday sendirik!ekekeke... Sebab daku memanglah penggemar kek yg sangat tegar especially choc moist cake!.. so biler lagi kan nak menikmati rasa kesedapan kemulusan keenakkan kek yg amat dasyat kalau tak besday sendiri..;p


Detik tarikh 28hb Jam 12pm, Mr hub duk sibuk tarik tangan suh teman makan kat dapur.. time tu dah tidur pun sebab rasa penatla sangat.. Ingat jugak hari jadi sendiri tapi bolayan jela. Berbisik dalam hati esok la tu dia buat serprise!kikiki..(dengan harapan lol;p)..so time tu bangun memalas la ke dapur. sampai dapur tutup mata la pulakss, jeng2 keluarlah sepotong kek secret recipe chocolate indulgence! mata pun terus segarrr bugar la time tu..so, he wish me "Happy Birthday Sayang"! tq my darling even hanya sepotong kek tapi still spesel dihati..cewahhh!


Keesokkannya bertalu2 la sms, whatapps, fb notification wish me Happy Birthday Adibah Karimah!wahhh! im really really appreciate it! Tqvm yang mendoakan kebahagianku dan keluarga tersayang till jannah! amin ya rabb.. Tak lupa juga special notification from mr hub to me! ayat memang jiwang karat selalu my doc love ni! butttt i like it darling..ehhehe.. bila baca selalu la tersengeh bagai kerang busuk..lol;p


So whole day la dari lunch date appointment back to back with my clients n partners! After last appointment memang perut time tu "keroncong untuk ana" hikss.. Tapi whole day tu mr hub senyap sunyi je after send me notification pagi tu. Terdetik jugak mana nieh lakiku pergi.. pelik bin ajaib..lol;p..kebiasaan kitaorg tak pernah senyap sunyi cenggitu.. hari2 mmg akan msg or call..tak pun kitaorg whatapps sembang2 merepek kehidupan seharian masa kini.ahaks! tapi hari tu senyappp je.. ku pun ego tak tanya kekonon nak merajuk la balik nanti..cehhh!


So berbalik pada cerita td tu after last appointments nak pergi la makan with partner si efah mustaffa yg drive sesorang dari jauh nung kedah.. sangat commited sanggup dtg nak berappointment with client! Alhamdulillah time tu closed deal rm40k!congrats yang.. 

Mebe dia kesian la tgk si besday girl ni terhuyung hayang kelaparan macam nak makan orang daaa!lol;p.. siap cakap nak bawak jugak pergi makan kek tersedap di dunia..mmg xleh challenge la kat memana. katanya! dah kerana tergoda dgn ayat si efah ni ku pun followww la dier.. ntah kemana la dia bawak tetiba sesat & gps bawak tempat yg sama balik..adoilaa.. mmg la dia org kedah of coz la tak tahu tempat. 

Then bila dia kasi address rupanya kedai tu belakang tesco Extra seksyen 13 yang kita appointment tadi je pun! punyela dia bawak sesat barat keluar masuk highway! lol lol & lolll lagi! time tu si efah cakap sorang lagi partner nak join makan2 tapi tak jadi last min. 

Alih2 ku direct call si safarina sebab dia memang orang shah alam tanya tempat tu kat mana kasi direction cepat! lapasr sangat dah ni.. Dia siap cakap dah order ni pun makan lapar sgt. tadi si efah cakap tak datang. ni dah order pulak makanan. silap dengar la tu gamaknya.. time ni mmg tak expect anythingla. pikir time tu laparr bangat!! nak makan! nak makannn..ggrrr (ketar lutut2)...hihi!


Sesampai sana, si safa melambai tangan ala penari zapin suruh si besday girl parking kat depan kedai tu. fikir dalam hati kedai ape ni. dah la hujung sekali, keliling pun gelap jeww. sedap celah mana nye kek kalau hujung cenggini. kataku dalam hati. hahha!(da macam tulis novel pun ada lol;p).. 

so sesampai je masuk dalam kedai tuuu, tup tupp buka je cermin kaca pintu tu ape lagiii... yg depa menyorok kat bawah tu bertempekk nyanyi lagu happy besday! chef & org kedai pun turut serta join! fullamakkk,  terharu yg amat dasyattt sehhh... heppy & bahagia sangat time tuu.. tapi sempat lagi bersuara kat partners kalaula hasbi ada kan best. mesti dia pun syok skali kan..

alih2 tak sampai 2 min, jeng jeng jengggg my darling hubby datang dari belakang memelukku dengan sejambak bunga rose merah yg besar gituuu!! Ya allah! time ni memang rasa berbunga bunga hati penuh taman bagai cinta di antara benua sangatt..ekekek!! time ni Suasana jadi sangatla bingit dengan kekecohan kitaorang ni..haha! Tqvm semua yg menjayakan.. Sayang korang ketat2! so, jom la layanss picture2 di bawah ini..;)


Menu makanan di Cotton Craft Shah Alam

Makanan memang lelazat la semua ni.. Tengok gambar dah meleleh depan screen kan.haha! Actually this shop baru sangat buka.. rasanya tak sampai lagi sebulan kot. tempat ni pun so stylish. If you guys check their IG boleh lihat fans with artist kesayangan pun buat surprise kat sini. This place sangat sesuai if nak buat any function yg cheeky. 

let's follow their IG cottoncraft_ at Shah Alam.


Sambutan Birthday ke 28 Adibah Karimah di Cotton Craft Shah Alam
Tq my dear partners Ateam yg surprise bagai with this awesome cake! 

Jambangan bunga ros untuk Adibah Karimah

Jambangan bunga ros isitimewa sempena birthday Adibah Karimah
Of coz tak lupa to my darling hubby my doctor love Hasbi Harun.. So sweet of you darling kasi sejambak bunga rose nan merah..;p I love you so much!

Adibah Karimah sambut birthday bersama Awesomazing Team di Cotton Craft Shah Alam
Special Thanxs to my lovely partners malam tu pengelola rancangan Safarina, pelakon tambahan Efah, Radenina & Azie! love you guys.. hope our friendship last forever. aminnn

Adibah dapat bunga dan beg Coach hadiah birthday ke 28 di Cotton Craft Shah Alam
Siapa yg excited lebeyy ni dapat hadiah..ekekke!;p

Bergambar bersama ATeam sambut birthday Adibah Karimah di Cotton Craft Shah Alam
Tq sayang2ku sekalian! Much love...pap.pap.pap.papppp

Kenangan di Cotton Craft Shah Alam wall of fame Merdeka

Before balik, sempat pose dkt wall of fame cottoncraft_ sempena menyambut kemerdekaan yg ke 57! Merdeka! merdeka! merdeka!
Semoga Tanah airku Malaysia yg tercinta kekal aman dan makmur,


What Gift for me??


surprise gift drp Awesomazing Team

"Sling Bag Coach!"

Hadiah beg coach drp Awesomazing Team utk CDM Adibah

Special gift for me Sling Bag Coach from my dear partners Awesomazingteam!! Alhamdulillah, terharu sangat sampai lap air mata di pipi.hikhiks.. I know they collect money each others to give me this awesome gift  handbag! you know guys?? Im sooo Excited!! Happy me!! Tqvm my darlings #Ateam
# Awesomazingteam!

So for the next day, ada pulak surprise nye while im giving my speech in front at Training class Awesomazingteam..;)


Adibah Karimah dpt surprise masa berucap dalam kelas Awesomazing Team
Tq partners Awesomazingteam! You guys so Awesome!!

Kek harijadi CDM Adibah Karimah

CDM Hamisah Alias turut meraikan harijadi Adibah Karimah

With dearly mentor Cdm Hamisah Alias. Tq kak misah datang dari Sungai Buluh untuk support our team members in Ateam. Didnt expect kak misah nak datang malam tu. what a surprise!! Kata2 beliau sentiasa menjadi pemankin utk kami semua teruskan perjuangan dalam business ini. If nak Berjaya mesti konker ilmu di dunia mahupun ilmu akhirat! Baru kita betul2 menjadi orang yang Berjaya! Tq kakak sayang..;)

Adibah Karimah potong kek harijadi ke 28

Geng Awesomazing Team meraikan birthday Adibah Karimah
Last but not least Group photo with dearly partners Awesomazingteam & dearly mentor! Sayang kamu semua kerana Allah swt! Syukur Alhamdulillah dipertemukan jodoh with this awesome business!.. we not close purposely for business only, but we close like adik beradik sendiri. Ups & Down we will always stick together! In syaa Allah..

Till we meet again for Birthday entry in next year 2015 pulak! hehe..

Here, wanna share with you guys special video clip from my lovely hubby to me last June 2014!
So touching & i love it so much! Tq sayangku Hasbi Harun.. Semoga kita terus berbahagia till jannah.. amin ya rabb! 

Our Anniversary yang ke-8, 17 June 2014!

"Istimewa buat Kekasihku Abadi ku Adibah Karimah"




Love,
Adibah


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...