Rabu, 20 Ogos 2014

Surprise Raya Aidilfitri 2014


Assalamualaikum Readers,

"Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014 
Maaf Zahir dan Batin!"

First of all, forgive me kerana membiarkan blog adibahkarimah.com bersawang dengan sesarang labah2..hehe.. kepala memang hari3 memikirkan nak mengupdate so many2 cerita nak share with you guys (yang mana singgah blog kiter..hehe) , tapi apekan daya! Sebulan dua ni memang sangatlah busy kesana kemari.. in shaa ALLAH, akan mencuba untuk memperbaiki diri dari semasa ke semasa..gituuu...
aminnn! Maaf Zahir Batin ye..0-0..;)

So, macam mana raya you guys? happening ke tidak? hehe! rayakan! of coz la happening..tapi zaman sekarang ni bila dah jadi mak ayah kepada 4 orang cahaya mata memang rasa lain macam ok!..haaa!! dah 4 anak ke.?? ha, yang tu la yang nak sharing2 with you guys in this entrty..cop, tak sempat nak habis ayat td.. ekkeke..yela, dah jadi mak pak pada 4 org anak mmg kelam kelibuts laaa..anak2 of coz la happy lompat bintang sana sini raya sakan sebab nak pauuu duit raya!!hikhik..

 Yang paling kelakar kan, anak sulonglah. Sebab dah masuk darjah 1 & dah pandai sangat kira2 ni. Alhamdulillah, math in class selalu dapat A..(Ecehh, nak cerita jugekss..lol;p) Mana tak pandai kiranye, asal masuk kereta lepas balik beraya duk mengira je kerjanya di seat belakang kereta. Penambahan duit main ratus je tak main singgit2 ni..memang kelakarla tengok gelagat diaorg ni adik abang.haha! Sampai sedara mara cakapla, tu la anak orang bisnes memang camtulah jadiknya...lol;p..takpe Redha jela. hehe...

Ramadhan Al mubarak kali ini memang sangat bermakna bagi both of us Husband & wife! kenapa?? apa yang spesel ye..;') Alhamdulillah, seberat 2.75kg, secara normal, me selamat melahirkan baby Girl setelah sekian lama menanti! Syukur Ya Allah!..perasaan yang sangat gembira hanya ALLAH swt sahaja yang tahu.. mana tak happynya, sebelum ni dah 3 boboboi yang sangat lasak dan cergas ohkey ;) Kali ni softla skit..hehe;p..

Preggy kali ni agak lain skitla berbanding sebelum2 ni. mebe sebab gugirl kot. perasaan mengah, semput lain macam jerr... Tapi agak sedih jugala, hanya berkesempatan berpuasa 1 hari sahaja bulan ramadhan..selebihnya perlulah mengganti dengan sabar lagi bertenang 29hari! huhuu..in shaa ALLAH, try my best utk settle secepat mungkin by divide by monthla utk lebih mudah..:) Actually my EDD sepatutnya 19hb Julai, tapi baby dah tak sabar nak keluar awal.. Empat orang anak jenis stok2 yg keluar awal & below 3kg semua. Syukurlah keluar kecik mudah skit nak menerang.ekeke;p

NAMED "Amina Sofia Bin Hasbi" born on 1st July 2014, 10.30am!

So, marilah scroll gambar baby Pwincess & gambar raya kitaorang..

Beraya dalam pantang
Mengalir air mata si ibu lihat wajah pwincess amina..terharuu Allah kurniakan gugurl..Syukur!!

Adibah Beraya dalam pantang
lepas sejam keluar dari perut si ibu

Dah lain kan muka.. after 2 week..

Selamat Hari Raya dari kami Ber-6! Theme : Pink.. Menyambut kelahiran orang baru dalam keluarga

4 orang anak Adibah Karimah
Aqil Haarith, Kamal Khairi, Amir Khalif, Amina Sofia.. Cahaya kehidupanku. Terima Kasih Ya Allah!

salam raya dengan ibu
With My Lovely mum.. Tahun ni 2014, sudah 14 tahun arwah ayah meninggalkan kami semua. sekejap sahaja masa berlalu. Teringat dan masih terbayang kelibat ayahku pergi meninggalkan kami semua hari raya ke 4 tahun 2000. Moga arwah tenang disana. Al FATIHAH


Bersama ayah dan ibu mertua
with in laws
Beraya di rumah ayah mertua suami, Hasbi Harun
Rutin setiap tahun di pagi raya berkumpul beramai2 di sebelah in laws. lebih 100 org termasuk cicit cuit muit kumpul bersama. Siap bagi ucapan raya tu wakil setiap keluarga..best!! meriahhh  sangat..;)

Hubby & wifey..;) Kepenatan dah dah petang2 raya ni..;p

My Baby Pwincess Amina Sofia. 
Meroyan dah mentang2 keluar baby gugirl, hambikkk kiri kanan tengkuk ngelip2! hahaha..;p
Rantai & gelang kiri Tok ma kasi, yg gelang kanan si Ayahnya..Menangis si ibu tengok!ekekeke;)

gambar favorite bersama suami
Second Day Raya : Blue Theme

Day 2 Raya.. Love this Abaya so much! "
Princess Abaya Meylana" from Memey Suhaiza.. Friendly breastfeed this Abaya..Shawl by my dear fren from @cyfarallinone..boleh check in IG. Love all to da max lah!! selesa & nice sangat.....ecehhh..;p

Day 3 raya: This one my family photos by Monopod..haha!! Nak monopod sangat, berbolotss sekali..;p
Raya tahun  ni kakak abang beraya belah in laws jadi raya ketiga la baru kitaorg berkumpul. kami?? nasib badann kahwin sesama negeri. tak jauh pulak tu 15 km kot tak sampai..hahha.. cari satu negeri dekat ngan kampung memang best! tak yah kelat2 muka sangat pagi raya..ekekke;p

Nak monopod jugakss, alih2 berebut dgn si kecik amir khalif! adoiilah.. macam2 ragam daa nk bergambo kalau anak ramai.hikhik

Always be my baby boy! Amir Khalif;)

Melarams to obecoz..hehe.. Time ni baru 31 days berpantang..;p

Cucu Tokma..Total 12 orang, 10 boboi 2 gugirl..

With my only one kakak dari 7 adik beradik.

See you guys in next entry pulak ye..
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin 2014!
Kosong kosong yer semua..;)

Love,
ADIBAH


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...