Selasa, 22 April 2014

Roadshow Ateam Utara!

Roadshow Online Business 
Awesomazingteam Utara!

Alhamdulillah dan tahniah pada warga Utara yang ambil peluang bersama2 dengan Ateam untuk mendengar peluang menjana pendapatan sampingan! Bab kata Dr Azizan,  anda Kaya dan Berjaya..thumbs up!;)


Kalau nak pergi Utagha mesti rasa excited sangat! My second hometown la kiranya dulu Utagha ni. Dari zaman study matrik changlun, then continue sambung degree di hulu kampung UUM Sintok!ekekke..Masa study dah kawen pun. So tinggal kat rumah sewa di Changlun, hubby pulak berulang dari Changlun ke Klinik Kesihatan Kuala Nerang! haaa, gigih tak ulang alik demi nak duduk sama2 dengan si isterik satu bumbung.ecewahh!hahhaa...kalau orang utagha tau la cam mana jalan ke kuala nerang tu. Melalui jalan2 nipis,haluih, lembu lintas macam jalan depa sendiri jah..hihi.. Hari makan hari, bulan makan bulan, tahun makan tahun lebih kurang dalam 8 tahun jugak la stay sana sejak saya berumur 18thn! 

Lepas tu pindah Jitra beli rumah kat sana di Condominium 900 Darul Aman. kenapa ek 900? sampai laaani ku pening ngan nama 900 tuh.ahakss..lol;p. Family siap cakap, sampai dah beli Rumah di kedah, jadi warganegara kedah la hang!haha.. Dari KK Kuala Nerang, husband dapat juga berpindah ke Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setaq dibahagian Oftalmologi (mata). Me? open my own boutique masa tu di kiosk Giant Al Bukhary, then Jitra Mall! huwarghh, kenangan sangat ok! Bila teringat, nitis2 jugak ayer mata. Banyak kenangan indah, suka duka, pahit getir perjuangan. gituuuu;p. Hidup tidaklah selalunya cerah, tidak juga selalu mendung bak kata pepatah. Ambil keputusan nak berpindah ke Kuala Lumpur pun ada sebab2 tertentu juga. Kiranya boleh cakap cam ni la, di Kuala Lumpur walaupun penduduk yang padat,sendat, tapi lubuk mata air pencarian rezeki sangat luas disini. Kira panjangla cite. hahaa..Kalau berminat nak tahu details, bolehla kita coffee2 cay..lol..tetiba!;p

Terpanjang pulak kalau cerita bab2 kenangan kan!sonokkk bab kata orang alor setaq!gheee;) Tapi this time just boleh stay 2 hari 1 malam sahaja. Sebab mr hub tak boleh cuti panjang. Jadi kami hanya ke Butterworth  Penang sahaja. Plan next time nak bercuti panjang bawa satu family ke langkawi, penang and sekitar dengannya if dipanjangkan usia. In Shaa Allah.


On the way to Utagha! Gambaq selfie wajib dah sekeping nak masuk instagram..hehe.. Time ni bawa anak teruna no 2. Sebab pergi pun 2 hari 1 malam je. Jadi yang lain tinggal dengan adik dan bibikss..

Sampai di Butterworth around 3pm. Check in hotel dulu then petang tu terus seat down with one of my leader in Utara DSM Salwatul.

Bila datang Butterworth ni, partner2 memang dah habaq mai suh p pekena nasi kandaq beratur. Ingat kan pukul 8pm dah open, sekali call partner izza yg sememangnya orang butterworth bagitau depa beratuq pukui 11 malam sampai 5 pagi! hamboihhh cheq, tak larat kot nak tunggu kul 11pm. hikhik.. So fikir time ni tak pela tak de rezeki. In Shaa Allah next time. Ada jugak ajak husband pergi try nasi kandar jamal yg dekat area hotel, tapi dia tak minat sangat dengan nasi kandaq. Act, saya pun kureng nasi kandaq tapi bila di physco partner2 yang bagitau sedap sampai tak tidur malam, balik kl teringat2, ayaq liur selalu keluar bila teringat2! hoishh, harusla try ok! Boleh plak si suami cakap kuah tumpah2 si mamat isi lauk. Nampak tak bersih. ishhh, dia ni! tak nak tumpah buat sendirik. yang tumpah leleh tu la syiok kan! takpela paham istilah seorang doktor..ahakss ;p

Nak jadikan cerita, malam tu memang rezeki Adibah Karimah. Tak tidur lagi golek2 atas katil sampai 1 pagi sebab siapkan slide presentation untuk next day. Group whatapps Ateam memang selalu traffic jam walaupun sampai 3-4 pagi! bercerita isuse2 terkini berbisnes sakan. Sekali izza celah dia duk tengah beratuq nak makan nasi kandaq beratuq tu sebabkan baru sampai drive dari KL.

Ape lagi meroyan la kak eton atas katil.. Mana taknya rasa rugi yang amat sangat dasyat kalau tak mencuba dah alang2 datang kan! ha ayat tak leh blah.hahhaaa.. Sebab dekat sangat kot boleh jalan kaki ke tempat tu area Hotel yang kami stay. Palm Inn Hotel. Nak kejut si suami konpem2 dia tak nak sebab lena dah diulik mimpi. Jadi sorang partner Safarina nak pergi makan jugak dan dia la yang amik Mak yung nih. Mekaseh Safarina siap belanja makan! katanya pelancong..Pelancong sangattt..ekekeke;p

Kalau lakiku tengok mesti tak makan duk neleh2 tu.hahaha! 

tadaaa!! Ayam madu dan telur udang. Safa amik telur sotong.

Tu diaa, beratuq. Time nih dah pukul 2 pagi. 

Alhamdulillah, tercapai juga nak makan Nasi Kandar Beratur Butterworth, penang! Balik hotel basuh kaki, gosok gigi then tidur dalam kekenyangan mimpi indah.hikhik..;p

Breakfast jam 8 pagi then get ready untuk Roadshow Utara!yeahhh..;)

With beloved partner Safarina. Actually nak tunjuk lipstic we olls! by nyx.. cun x?hehe.. macam2 colour ada. Murah pulak tu. berbaloi sangat! tak sampai 30 hengget!! kalau nak order boleh juga pm. Safa jual!;)

So, what next?? Here we go "Roadshow ATeam Utara"

Emcee of the day by DSM Salwatulmazrah. Even 1st time diberi tugas as a emcee, tapi proud sangat dengan wawa! Macam dah biasa sangat jadi emcee. like pro emcee!;) Group wawa makin hari makin berkembang di Utara. Bukan sahaja di Utara tapi dah lebarkan sayap ke seluruh Malaysia. Tahniah! inilah hasil kerjasama dalam satu Teamwork yang padu. Sama2 buat, sama2 dapat!;)

First speaker by DDM Efah Mustaffa. Present about "Sabun Marine Essence Bar" yang makin hari makin melambung sales! Kesan yang sangat ketara boleh lihat perubahan dalam masa hanya 1 hari sahaja! My next Crown Diamond Manager soon! Group Berkembang bukan sahaja di Malaysia, bahkan termasuk Singapore dan Brunei. Congrats!! Keep it up & teruskan usaha tanpa henti pasti hasil sentiasa dinikmati.

Demo Sabun Hijau Marine Essence Bar vs Sabun X di pasaran!

Boleh lihat hasilnya sendiri. Kalau anda sendiri sememangnya dah pakai Sabun Hijau ni boleh buat demo test di rumah. Nyalakan api di bawah sudu belah kiri sabun hijau, manakala yang kanan sabun X! Confirm terkejut kak eton melihatnya! Mana tak terkejutnya, yang sabun hijau walaupun cair tapi still maintain bau yang sangat wangi dan still kehijauan! Tak berubah..Tapiii, yang sabun X bau yang sangat busuk dan jadi kehitaman! Boleh lihat sendiri betapa banyaknya dicampur dengan bahan kimia. Yang sental di badan pakai hari2 of course bahan2 kimia terus menerus masuk dalam badan kita.

Second Speaker by DDM Dr Hasbi. Also my next Crown Diamond Manager. In Shaa Allah soon! Deliver topic Kepentingan Online thru FB Ads. Kalau dah tahu sendiri skill memang mudahnya untuk menjemput rezeki. My partner, my strength, backbone in this business. Even just do this bisnes as a part time, tapi partner beliau tak kurang hebatnya juga. Pelbagai professional background ada dari lawyers, engineers, doctors. Peluang yang datang sama2 dikongsi bersama yang lain.;)

After Coffee Break, continue dengan our Killer product "Biovelocity Sleep Mate". Last call promotion end of April Buy 3 FREE 1! Sangat2 rugi kalau lepaskan peluang. Dapat FREE pakai sendiri.

Demo Before and After. Boleh rasa energy masuk dalam badan kita hanya dalam masa 10 saat sahaja! Amazing right? Belum cuba belum tahu. Kalau dah rasa kesan penggunaan memang nak bawa ke hulur hilir 24 jam!..;p


Last Speaker by owner this blog, CDM Adibah Karimah. I'm sharing how to generate income easily thru online daily, weekly, monthly, yearly! Kita sendiri boleh lihat hari2 kehidupan kita. Dimanakah kita? Tempat yang sama atau sentiasa berubah2? Kalau ikutkan harga minyak tak pernah nak turun even harga gula sekalipun kan! Tapi peluang berbisnes bersama kami, anda mampu generate income basicly dari RM 600 hingga ribuan dari hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan, tahun ke tahun. Boleh beranak pinak! "Sabar sebelum Syabas"!;)

In Shaa Allah, dengan IzinNYA jua. Kalau kita sendiri tak merubah kehidupan kita, siapa lagi yang akan ubah?? Tanya hati, dan jawab sendiri..;)


Penangan Roadshow, Client terus sign up as our team members under SSM Izza Munirah. Congrats pada yang ambil peluang. Alhamdulillah. Semoga sama2 kita terus maju ke depan bersama Awesomazingteam. Amin Ya Rabb!

Alhamdulillah, selesai juga event Roadshow Ateam Utara. Ada peluang kami akan datang lagi berkongsi peluang dan ilmu bersama-sama orang Utara. Walaupun sekejap sahaja masa, tapi rasa puas sebab message sampai!;)

Sebelum bertolak balik, My partner Ida suggest datang merasa Rojak Tonggek pulak. hehe.. Kami ni pantang actually orang suggest tempat makan, pantang terus pergi!hahahha... Katanya tertonggek disitu. Unik sungguh macam mana tertonggek tu. Kelakar pun ado. So, ayuh! lepas check out desup pergi kesitu.

Haaa, tu dia Tempat Rojak tertonggek! Nampak tak bekas kuah rojak tu. Makan kat situ then terus celup rojak makan ramai2 tertonggek disitu. ekeke! itulaa kenapa nama 'Rojak Tertonggek' . Tapi kami just take awayyy.. Makan dekat luar kereta. Tak sanggup sebenarnya nak mencelup beramai2 kuah colek itu.. gheee! pelbagai kaum yang datang mencelup celup kuah itu.ekekek.. Jadi take away ajela senang, dapat kuah baru..yihaaa!;)

Perjalanan diteruskan pulang ke Kuala Lumpur. Syok sebenarnya kalau highway dari Kuala Lumpur ke Utara. Sebab banyak hentian rehat yang besar and tempat makan yang best2 especially kalau berhenti di R&R Tapah. Baskin robbin pun ado. Kalau KL-Timur tak berapa syok sangat jalan highway sebab R&R kurang dan makanan pun kurang..lol;p Buat perbezaan la pulak.ahaha.. Alhamdulillah, selamat sampai di rumah around 8pm.

So, dimanakah lokasi seterusnya?? Of course this coming 26th April, Sabtu bertempat di Hotel Crystal Crown Johor Bharu. Jom Warga Johor book seat anda bersama kami. FREE sahaja! Kami akan berkongsi rahsia ilmu marketing online berbusiness cara lebih mudah dan efektif! Anda buat, anda pasti dapat! I also will be there.. Holla-holla me ocayyy..;)


Love,
Adibah
019-6615447

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...