Jumaat, 7 Mac 2014

Awesomazing Team at Gold Coast Australia!

Day 1 & Day 2
Gold Coast Australia,
Awesomazing Team!

Alhamdulillah, fantastic & amazing experience with my ATeam! best sangat trip kali ni. Banyak tempat yang disediakan especially untuk berenjoy sakan! sampai terkeluar anak tekak segala. hahaa! Still fresh in my mind gelak ketawa riang terbahak bahak with my lovely partners in Awesomazing Team! Bila berbusiness sakan, of course la kalau pergi travel mesti enjoy sakan.. Company always serve the very best to us. Syukur berada dalam naungan syarikat yang sentiasa menjaga kepentingan Usahawan.

Berkumpul di KLIA around 5pm and fly to Singapore around 9pm. Transit to Singapore first before we fly by Singapore airlines to Brisbane Airport and it takes almost 8 hours!;)

Bergambar di KLIA sebelum bertolak ke Gold Coast

Adibah, Safarina dan Alaa bergambar di KLIA sebelum bertolak ke Gold Coast
Thanxs to my lovely partners Safarina dari Shah Alam & Alaa dari Melaka datang ke KLIA hantar Awesomazing Team & support us!;)

Awesomazing Team di KLIA
Congrats to all qualifiers Gold Coast Australia!

Awesomazing Team nak masuk flight
Yang paling Semangat yang belakang sekali tuh..hehee.. Dah ada wakil Awesomazing Team Australia..lol;p 

voucher 20 dollar singapore percuma
Sampai Changi Airport Singapore, company gives us 20 Dollars per person! Apa lagi pergi makan2 la kitaorang at Burger kings! Tapi 20 dollars tu cukup sangat untuk 2 orang. Lagi 20 dollars kitaorang simpan beli mainan untuk anak.haha.. Jimat bukan?;p

Australia from sky view dalam flight
Here we come Aussie! 

Awesomazing Team di Brisbane Airport
Of course la sampai Airport mesti nak bergambar dulu satu round!

Dr Hasbi and Adibah selfie
Yayyy, dapat FREE cap.

Free admittance to Paradise Country Farm
Terus ke Paradise Country Aussie Farm! Boleh main dengan Koala, kangaroo, kambing!hahaa.. lain ok kambing Aussie compare dengan Malaysia.lol;p



Tengahari served with choices of stick! Ikan, Ayam, Daging



Berseronok dalam Paradise Country Farm
Happy sakan! walaupun time ni panas yang amat. Panas dari Malaysia lagi. Boleh rasa bahang kepanasan rasa macam terbakar2 bayangan kat depan. cam mana tuh.hahhaaa..tapi excited sangat panas pun panasla..;p

Demo cukur biri-biri dalam Paradise Country Farm


owhh, nikmatnya makan ais cream panas2 begini..wallawehhh~~

Couple in Awesomazing Team! 

Adibah Karimah at Gold Coast Australia!
 Outrigger Hotel Surfers Paradise
Our 3 Night Stay at Outrigger Surfers Paradise! Awesome place..;) Siap boleh main cak cak laki bini dalam dan luar bilik air. Siap ada tingkap luar bilik air nak tgk apa yang dibuat dalam bilik air tu. muahaha.. kalau yang first time memang kelakar habis! curlastt!..;)

Dr Hasbi dan Adibah depan Hard Rock Gold Coast
Get Ready untuk makan malam & jalan2 tepi pantai. Pelancong2 luar yang datang sememangnya akan choose area Surfers Paradise. Banyak tempat best2 kat sini. Pantai, souvenir shop yang murah2, hard rock cafe, restaurant halal, & games place! like rumah hantu, 7D movies,& many moreee!

makanan halal di Gold Coast
Makan malam is Malay Food! Sangat sedapp.. Walaupun baru sehari di negara orang tapi rasa berada di Malaysia. eceehhh!;p

Dapat makanan halal di Gold Coast

restoran makanan halal di Gold Coast
Fresh seafood! terbaikk..;)

 Borong souvenir di Gold Coast
Souvenir Shop! Borongg...;)

 Awesomazing Team tengok 7D Cinema
Kenapa la muka masing2 macam tuh? hahaa.. sebab kecut perut naik roller coaster dalam 7D cinema! Wall of China. Mana tak jeritnya 7D screen mmg rasa macam ada dalam tu walaupun berada atas kerusi jek!ekeke.. Tapi memang best habis laaa..pedih anak tekak jerit.. Ni baru atas kerusi 7D, kalau yang real pulak macam mana at Movie World?hahaa.. tungguu

So, we continue in next entry for Day 3 & 4 pulak ye.. Stay tuned readers..;)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...