Khamis, 30 Januari 2014

Adibah Karimah Journey in 2013!


Assalamualaikum & Have a Good Day Everyone! January 2014 sudah melabuhkan tirai, kini bermula episod baru February 2014 pula. Sekejap sahaja masa berlalu kan! I think its not too late nak berkongsi pengalaman my story year 2013. Onak duri kemanisan sepanjang 2013 masih segar di minda. Sepanjang tahun 2013, especially for myself I have a really sweet memory to be remembered..;) So lets we flash back together. Start from January until the end of December 2013.

JANUARY

Awesomazing Team bergambar di GLAM
 O Group Session with Adibah Karimah proteges at Academy GLAM. Masih ingat lagi time ni berpantang hari yang ke 35.hehee.;p. Demi rakan kongsi tercinta ku gagahi untuk booster up power trip to Korea this time. Bulan baru dengan azam yag membara bara of course semua super duper excited to achieve their target!
Awesomazing Team Top Agents di Johor Bahru
Terbang to Johor Bahru O Group session with my proteges sambil adakan blogging class. Giving tips & checklist the blog.

SM/SSM Awards Cycle 1 celebrating Top Agents
SM SSM Awards Cycle 1

CDM Hanis Haizi dan saya Adibah Karimah
With Mentor Hanis Haizi

FEBRUARY

Celebration Award with partners for Car Fund achievements at GLAM centre TTDI

Chanel Party Hanis Haizi! Lucky hubby won Best Dress for Man..;)

Go CDM Program under Green Leaders Academy Malaysia

MARCH

FREE Trip travel to London & Paris. With 10 Days travel all sponsored by company.

Get my 1st Chanel Handbag at Selfridges London! Happy me..weeee ;)

At London Bridge


Pengalaman yang memang tak dapat dilupakan, stranded 36 jam di tengah highway on the way to Paris. Terpaksa ikut jalan darat menaiki Bas disebabkan Airport, Railway Station semuanya tutup disebabkan cuaca & Salji tebal yang sangat teruk. Kejadian terburuk sejak 25 tahun lalu terjadi kembali semasa kitaorang sampai. Of course time ni macam2 feeling ada. Takut, susah hati, nak balik!;p Tapi Alhamdulillah, dapat ditempuh dengan selamat. Syukur Alhamdulillah.




Melancong ke paris bersama team
Can't describe my feeling this time. Of coursela terover excited disebabkan pertama kali menjejakkan kaki ke kota cinta 'Paris". Paris i'm in love!;)

Together with my partners in Awesomazing Team.

Hasil Tangkapan dan Lontaran peluru berpandu di London dan Paris..gheeee! ;p

APRIL



Celebration Awards my partners in Awesomazing Team for 100G & Car Fund Achiever!;)


GLOW Session (Orientation weeks) with proteges Adibah Karimah, booster up power FREE trip to Korea.

MAY


Bertugas as a Speaker di GLAM Johor & with part of my team in JB.


Cocktail Event Emilio Pucci with Hanis


Dynamic Entrepreneurs Program

Alhamdulillah, my first appearance in Akhbar Utusan Malaysia sempena Hari Ibu. With the title Ibu muda Bergaya dan Berjaya.


Get offered as a Model. Memperagakan pakaian wanita muslimah to appear in Akhbar Utusan.


Shooting for Magazine Hijab

Shooting for Magazine Hijab

JUNE

Hi Tea event special with GLAMpreneurs only at Jovian Mandagie place. One of Top Designer in Malaysia

Diamond Night Awards! Awesomazing Team Achievers

Car Fund Achievers

All my Diamonds 

We are Awesomazing Team! yeahhh ..;)

JULAI

Appear in WW Magazine for July 2013 issues

Adibah Karimah in WW Magazine

Photoshoot  with Leaders in Awesomazing Team

Adibah Karimah appear in Magazine Hijab July issue

 Adibah Karimah appear in Magazine Hijab July issue

Terbang ke Negeri di bawah bayu, Sabah. Melebarkan jaringan Business Partners under Awsomazing Team! This time bulan puasa. Sempat berbuka puasa di pasar Philippines.

Siapa yang datang ke Kota Kinabalu wajib singgah di Pasar Philippines. Sangat puas hati with lots of variety foods! Special Hidangan untuk Berbuka Lobster!woweee.. Teringat2 & segar di ingatan..;)


AUGUST

Berhari Raya di Kuala Terengganu

Sambutan Hari Raya di Green Leaders Academy Malaysia. 

SM/SSM Awards Cycle 2

SEPTEMBER 

As a Emcee at GLAM Diamond Convention 2013

FREE Trip travel to KOREA. 

Awesomazing Team at #awesomazingkorea

OCTOBER

Celebration Awards 100G & Double Diamond Manager. Congrats winner!

Dynamic Entrepreneurs Program

NOVEMBER

Represent GLAM sharing about Premium Beautiful Corset at Majlis Ulangtahun Syarikat 21

GLAM Dinner Cycle 2 at JW Marriot Putrajaya

Holiday with Family at Cameron Highlands

DECEMBER

Blogging Class

Awesomazing Team Roadshow  in Johor Bharu

Holiday with Family in Port Dickson

A Beautiful Day with GLAM collaboration with Top Designer in Malaysia Rizman Ruzaini

Lucky me Won 2 lucky draw worth RM 2500++.. Syukur Alhamdulillah;)

Sepanjang tahun 2013, disebalik kegembiraan terselit juga kisah kesedihan. Kehilangan ibu saudara yang paling akrab telah menemui ilahi sebelum menjelang Bulan Ramadhan. Mulanya agak berat untuk terima berita sedih ini tapi setiap yang hidup pasti mati dan kita sebagai umat Islam kenalah redha dengan ketetapan Qada dan Qadar. Bersama dengan arwah sehingga menghembuskan nafas terakhir cukup menghayat hati. Sampai sekarang masih segar di ingatan gelak tawa riang bersama arwah dengan celotehnya. MasyaALLAH! Cerianya arwah dan sentiasa tersenyum semasa hayatnya. Moga Arwah tenang di sana dan sama2lah kita mendoakan orang yang kita sayangi dengan sentiasa sedekahkah dengan Ayat2 Al Quran, zikrullah. Al Faatihah..

Harapan untuk tahun 2014, semoga lebih maju bersama kumpulan dan dapat membantu orang lain dengan memberi ruang dan satu peluang yang dapat mengubah hidup mereka yang biasa2 kepada luar biasa. Jangan takut untuk lakukan perubahan. Kata-kata Kejayaan Pakar Motivasi, "Bila kita ingin lebih Berjaya, Bantu orang sekeliling dahulu untuk Berjaya dan kita terpaksa untuk Berjaya dan terpaksa untuk Kaya". Buat Bisnes bukan sekadar untuk kepuasan di dunia tapi bantu kita juga sediakan saham akhirat. Dengan membantu orang yang lebih susah dan lebih memerlukan dan rezeki yang diperoleh dikongsi bersama.In Shaa Allah..;) Moga Allah permudahkan jalan untuk menempuh hidup hari2 yang mendatang.

Love,
Adibah
0196615447

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...