Rabu, 2 Oktober 2013

Adibah Karimah back from Korea!

Salam everyone! "annyeong haseyo "!!.. 5 days, 3 night at Seoul Korea, every morning or setiap langkah masuk kedai inilah jawapannya annyeong haseyo, annyeong haseyo... Heheee.. Sorry readers for 1 week silent.. Quite busy after back from Korea settlekan new registration & helping Business Partners closing their appointment end of september!.. Everyone of course sangat teruja after back from Korea & terus all out Business sharing about another FREE trip to Gold Coast Australia! Yeaahh!;)

Alhamdulillah, journey to Korea mmg Happening & Awesomazing!! With the gang yg semuanya satu kepala dengan bondanya #adibahkarimah.. I'm still young so perangai bebudak dan kegilaan mesti Ada..Young lagi ke? Hahahaa.. But travel Macam ni jela boleh sempoi2 begitu, kalau di Malaysia tidakla begitu.. Memang sopan santun ohkeyyy.. Lol..;p

So, what happened along my trip? so, let me start from KLIA until we reached at Incheon Airport, Seoul Korea.. 




Free trip bersama Glampreneur dan Awesomazing Team ke Korea
On my way to KLIA Airport!.. mesti nak pose dulu...;)

Part of AwesomazingTeam yang tiba awal.. Semangat berpasukkan with I Love GLAM Tshirt & Green pants..

Men in GLAM

Of course with my Iron Lady, Hanis Haizi.. Hanis not feeling well time ni.. pucat je muka...

Sebelum masuk perut Kapal Terbang, posing dulu satu round.. Say Goodbye Malaysia...gitewww..;)


All GLAMpreneurs menaiki Korean Airlines.. I love Korean Airlines sebab seat agak luas & the most I loike ada tempat untuk Caj my Iphone! yayyy...;)

Pengalaman menaiki Korean Airlines memang tak dapat dilupakan.. Hujan yang lebat dengan bunyi dentuman guruh, kapal terbang bergoyang goyang... Seroiusly, this time memang kecut perut! macam naik roller coaster.. Si suami yang duduk sebelah off movie, sambil berpengangan dan mengucap! Selawat, baca doa semua ada..huhuuu.. Kapal Terbang pulak time ni rasa laju sangat even tengah bergoyang goyang... Tapi, itulah pengalaman yang tidak dapat dijual beli.. My own experience sepanjang my trip, I think with Korean Airlines so adventure!

Alhamdulillah, Jam 6 pagi waktu Seoul, kami selamat tiba di Lapangan Terbang Incheon Seoul. Perbezaan waktu hanya satu jam cepat from Malaysia.


All together 160 GLAMpreneurs, with 5 buses... Amazing!


AwesomazingTeam just arrived at Seoul Korea. Syukur Alhamdulillah..;)

Sementara nak pergi lunch, so Bergiyomi dulu satu round...;)

After lunch,  sesi lontaran peluru di Dongdaemun Market. If in Malaysia like Times Square.. Branded item pun ada, but for me price more expensive compare to Malaysia. Kalau compare with Paris, memang ibarat langit dan bumi..hehee..I think, diaorang more prefer produk diaorang tersendiri.



This I buy, 50,000 won..hehee.. worth it ke tidak.. sebab nampak cantik, so layannn...lol .;p

Zara this time ada promotion! so ape lagi, mari gatal2 tangan..


ok, I take this one!.. Yay or nay? mestila Yay kan, dah beli pun..hahhaa...;)



Waiting for Bus to check in Hotel! so, bercoffeean la dulu... 

3 Night we stay at Best Western Premier Hotel Kuddo. 5 star Hotel in Seoul ok.. Sangat selesa especially in toilet siap ada button canggih untuk dapatkan perkhidmatan. hahaa.. like pramugari ada dalam toilet.. boleh gituuu??..;p




View from my room..

Back to Hotel we just have only 2 hours to get ready for Gala Dinner.. Theme "Berhari Raya" di perantauan!..gituuu..;)


Pelengkap gaya untuk si isteri dan si suami..


























Ala-ala nak pergi perhimpuanan UMNO pun ado nih..hahaha..;p



Salam Perantau dari kami "AwesomazingTeam" di Seoul, Korea




Memang sangat Hapenning dalam dewan! Keterujaan masing2 bila Kpop Group masuk dewan! Masing2 bertempikan, bersorak.. Macam tak sedar diri pun ada Mak2 and ayah2 orang ni..of course bila Kpop menarikan gaya Gannam style..masing2 pun layannn sekali.. time ni memang lawak habis.. Yang mana anak2 dara bersorak tengok kehenseman wajah orang2 Korea. Macam kita tengok drama korea. Jun sang korea sudah mariii...hahaaa.. Mostly under my team anak2 dara, so ape lagi, jerit2 la uolls..hahaaa.. Serious, sgt best time ni..;)

Bila Kpop group ladies masuk dewan, ingat yg group tadi dah hebat! yang ni lagi powerla.. siap gelek2 hindustani. si wifey pegang suami masing2 and ada yg tolong tutup mata si suami..hahaa.. Gala dinner kali ni memang terover bestla.. sangat Awesomazing!!yeaahhhh...;)


Kpop group!;)

Dear sister Hanis Haizi









We are AwesomazingTeam!

Macam YB dah baju merah kat atas ni..heheee.. Congratulations Ejat husband Nor Wanie, menang lucky draw!..memang so luckly..;)

Time ni sangat keletihan dan kepenatan after one day long journey.. Balik hotel mandi manda, solat and terus zzzz!
Will continue story for next day in next entry.. Stay tune ya!;)

Love, 
Adibah Karimah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...