Isnin, 9 Januari 2012

Kenangan bersama anak-anak yatim dan asnaf...


Salam semua...

Pada 8 Jan. 2012 (Ahad) , group kami di bawah naungan CDM Hanis dan CDM Raz telah mengadakan lawatan sambil menderma di "RUMAH KASIH HARMONI" asrama anak2 yatim dan asnaf, Kg. Paya Jaras, Sg. Buloh..


Jumlah mereka seramai 84 org, terdiri drpd anak yatim dan asnaf dari seluruh malaysia... (asnaf ni golongan miskin yg tiada apa2 harta dan tiada punca pendapatan sehinggakan tidak mampu utk menyara anak2 mereka)... umur mereka dlm lingkungan 3-17 tahun.....


Kami difahamkan rumah ini menjaga mereka sehingga mereka tamat SPM...pergi dan balik sekolah dihantar menggunakan van...dan kos utk menampung perbelanjaan mereka termasuklah bil utiliti dan makanan mencecah RM15,000 sebulan..

Kisah perjalanan bermula disini....;)
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupKami bergerak dari rumah seawal 9.30 pagi...Menuju ke Mutiara Damansara..beramai2 berkumpul disana dan konvoi....

lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group
Muka2 excited di pagi hari.....x sabar nak jumpe ngan anak2 di rumah kasih harmoni!!...;)


lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupSampai di Q Bistro terus breakfast....lapaqqq...gheeee...;p
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupNa order roti tisu..punyelah panjang berjela..ekekke...(rasanya kurengzz ckit..ala2 hangit;p)...
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupHappy faces....;)
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupTime ni feel sgt best!!..mcm rombongan cik kiah...nyalakan lampu emergency takot ade yg tercicir..sbb awal2 kitaorg dah tercicir dkt petronas..risau mak hanis byk x call...hihi...semua bersatu hati...inilah dikatakan "TEAMWORK"...;)
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupBila terpandang je "Rumah Kasih Harmoni" hati terus menjadi sayu....
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupSampai sahaja, disambut dengan senyuman mesra daripada anak2 yatim & asnaf.. Lihat keceriaan, & kegembiraan jelas terpancar di wajah mereka...
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupAsrama anak2 yatim & asnaf ditempatkan...
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupI said "peace"!!!...sume buat camtu....;)


lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupKetua kumpulan CDM RAZALI menyampaikan sepatah dua kata bersama kata2 semangat untuk adik2 di sana...
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupHasil kutipan derma daripada group CDM HANIS & CDM RAZ disampaikan kepada pengetua rumah kasih harmoni, En jamal....syukur alhamdulillah..diharapkan dapat meringinkan sedikit beban mereka..InsyaALLAH..;)
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupSementara menunggu KFC...betapa seronoknya mereka...;)
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group


lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupAdik ni baru berusia 5 tahun...di tempatkan di sini sejak 4 thn..4 beradik sume tinggal disini..ayah sudah tiada, hanya mak di kg..tapi x mampu untuk menyara mereka..perasaan pilu, sebak di dada..teringat anak di rumah sebaya adik ini.haarith..;(
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group

lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group

lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group

lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group
lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business group

lawatan ke rumah kasih harmoni rumah anak yatim dan asnaf kampung paya jaras, selangor dari premium beautiful business groupPerasaan puas jelas terpancar!!!..dapat meluangkan sedikit masa untuk meraikan mereka yg amat memerlukan kasih sayang seorg ibu, ayah, kakak & abang....



Sekiranya sesiapa yg berhasrat menghulurkan bantuan bolehlah berbuat demikian...
ini adalah butirannya;;;

Rumah Kasih Harmoni
(Asrama Anak Yatim & Asnaf)
Lot 46A & 46B Kg. Paya Jaras, 47000 Sg. Buloh, Selangor
Tel : 03-61563420, Fax : 03-61577240


Jamaluddin Wahab
Pengetua/Penyelaras
012-3942783

No. akaun AMBB : 2442-022-001023


Kami berangkat pulang lebih kurang pukul 1 tghari...kenangan ini akan diabadikan selamanya..."sesungguhnya bersyukurlah kita dgn apa yang kita ada pada hari ini, & beringatlah jika kita rasa susah hari ini, hakikatnya ada lagi org yg lebih susah daripada kita sebelum ini"....renung2kan...

Semoga kita tergolong di kalangan umat yg bersyukur & diredhai oleh ALLAH S.W.T...InsyaALLAH...;)



Adibah 019-6615447

adibahkarimah@gmail.com


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...