Sabtu, 28 Januari 2012

Biar Patah Tangan, Jangan Patah Hati:::


Alang-alang menyeluk pekasam, MESTI sampai ke pangkal lengan..!!

hehee...bukan nak mengubah peribahasa, tapi nak jelaskan maksud sebenar peribahasa ni... yela, zaman skrg ni maksud 'biar' tu boleh jadi juga 'tak hirau/tak endah/tak kisah'... betul tak??

so kalau ganti perkataan asal 'biar' tu, maksud peribahasa tu dah jadi lain... alang-alang menyeluk pekasam, 'tak kisah' sampai ke pangkal lengan... meaning tak bersungguh2la tu...huhu..
~~so, renung-renungkanlah...

actually, my point nak bagitau uolls... dalam bisnes ni, kita kenala buat bersungguh-sungguh kalau nak berjaya...I always remember the moment when i decided to join this business...recall balik apa matlamat dalam biz ni...becoz, once dah start...it's no turning back....i must always move forward to reach my dream...why?? becoz, this is my business...nobody forces me to join this business...of course the leaders always guide, but it's depend on us to achieve what we want...;)

along my journey in Premium Beautiful business, banyak dugaan yang melanda... for example, during the last few days in my final race for RM100,000 sales achievement, my hubby involved in an accident and had an operation... despite all the tensions and worries, i made it...Alhamdulillah, my hubby was alright and i achieved the sales target ...

...just recently, it's my turn....macam-macam ubat dah hubby i bagi, tak juga hilang sakit perut yg sgt terukk..;p...finally, after 4 days in pain, i get myself admitted to Gleneagles Hospital, lepas start intravenous medicine baru lega...test darah normal, ultrasound normal...last buat scope, tu yg tak tahan ubat bius dia.huwarghh..x sanggup den!.hehe...anyway, just mild gastritis...now dah ok, Alhamdulillah... lepas ni dah serik, mesti jaga makan, makan ikut waktu...huhu



sakitttss.... :(


continuous drug infusion for gastric pain...24 hours bed bound!


nasib buat biz Premium Beautiful ni...ni baru sehari..


few days later...my hubby la pulak... the previous surgery on his left elbow actually failed.. the fracture is not healing, most probably due to poor fixation done by Ampang Puteri Hospital... but now re-do another surgery dekat Sunway Medical Centre...everything went smooth, except i had to postpone a few appointments... ada juga sanggup datang kat ward for biz sharing..thanxs guys..really appreciate it!!..hopefully this time my hubby would heal faster...insya-Allah...;)


main entrance...


just checked in, VVIP Suite...


on the way to operation theatre!


posing sebelum keluar hospital...hehe


best! kat mana-mana pun boleh bukak kedai... :p


.. syukur dengan biz Premium Beautiful ni
kos bukan lagi masalah...


Alright, that's all i guess....moral of the story...anything can happen somewhere along the line, small or big enough to hammer your business down to earth...but u must not give up...just do it! only the strong ones will survive... don't forget to pray, and tawakkal...insya-Allah berjaya...

"Biar patah tulang, jangan patah hati"


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...