Ahad, 8 Januari 2012

Haarith back to school:::!!!


Salam guys...

Story mory kali ni nak story bout my 1st son yg cerewet sikit bab sekolah ni. Name Aqil Haarith B. Hasbi.. start hantar haarith pegi skolah masa dia umur 4 tahun, kalo boleh nak hantar awal lagi tp tak diterima...sebab asyik duk ngan bibik, takuzz la jugak kan nnti terror cakap hindon!!..ekekeke..mana x terkezutt mak, pernah sekali dia ckp "Ma, Haarith ngak bisha" a.k.a haarith x nak...OMG!!..Wohooo....berdezuppp jantungku..ihiksss...;p

Dan yg pastinya haarith ni kurang pandai bercakap...dgn harapan dia cepat berckp bila gi skolah...isauu maknye ni ha..uhuuuu...
tahun lepas haarith skolah kat CIC..tp agaknya dia tak seronok blajar kat sana.. sampai tiap2 hari menangis taknak pegi skolah, xmo pegi skolah & x boh g skoloh..(versi ganu sume tubik...;p)..katanya teacher marah haarith...makanan tak sedap la.. tp tu semua alasan jer, maybe mmg dia yg tak happy kat sana...

hari terakhir nak ke skool CIC...

Tahun ni we decided hantar dia kat Smart Reader, lepas survey beberapa skolah lain...hampir2 la nk pilih Genius Aulad, islamic la sikit...tp kurang berpuas hati dgn environment dia & teacher dia cam over..(opps, rahsia tempatnya...;p).. plus kat sini takde sediakan transport...so mmg tak bolehla nak g hantar & ambil hari2 coz mak pulak keje masa ikut client...so, ssh ckit nak pegi hantar ambil....heheheh....

Akhirnya cuba tengok kat Smart Reader, initially tak berapa minat sbb kata org kurang islamic...tp bila dah tengok sendiri, sebenarnya ada pilihan subjek agama islam atau bahasa mandarin...so, baguslah..tengok gaya teacher pun mcm best, environment pun selesa...kami terus booking...

Alhamdulillah, haarith start buka school sampai skrg happy sgt pegi sekolah!!..owhhh, lehga mak & ayh nyeee....hari2 dah siap pakai baju, kasut sendiri..siap tunggu dpn pintu umah tunggu teacher datang amik..ekeke..best tgk gelagat anak2 ni...syukurrrr...;)

kusyuk buat thesis...hihi

eh, macam O-group la...kih kih...

one-to-one training...

betul dah tu...cepat haarith!

Actually, before me join biz ni..never thought akan mampu hantar ank kat skolah swasta mcm ni...igt dulu nk cari Tabika Kemas je, yuran rm20 je sebulan... keinginan mmg ada nk hantar ank ke skolah yg bagus tp lebih fikirkan komitment yg lain byk lagi nak settle..yela, yuran nak masuk sahaja mencecah RM2K!!...mcm hantar anak universiti...huhu ...

alaa cian adik...next year ok?!

tapi alhamdulillah, dgn biz ni dpt rezeki dr allah yg berlipat kali ganda & dapat bagi yg terbaik untuk anak2..

9/10 rezeki dtg dr perniagan..
Syukur Alhamdulillah dgn kuriaan rezeki drp ALLAH S.W.T...aminnn
....


Adibah 019-6615447

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...