Jumaat, 12 September 2014

Honey Bee Awards Celebration!


Honey Bee Awards Celebration 2014!


Big Congratulations to all the winners in HBO Team (Hebat Berniaga Online) who achieved target for May & July. Usaha berterusan pasti GANJARAN menanti! Just do it & never give up!

The Venue of the day at Intekma Resort Shah Alam. Lets scroll what happening on that day..;)

Honey Bee Award Celebration di INTEKMA

Part of AJK for Honey Bee Awards Celebration!

Honey Bee Award Celebration bersama Hebat Berniaga Online team

Honey Bee Award Celebration with Adibah Karimah


CDM Adibah sbg MC dlm Honey Bee Award Celebration

Me, Adibah Karimah as a Emcee for today!;)


Before we start the event, regangkan otot2 dengan Berpoco-poco! Semua gembira sakan sebab ada yg ke belakang, ke tepi, ke depan.. Nasib tak jatuh bawah stage. Lenggok punye pasal kan..hahaha;p

Menari poco-poco bersama bersama HBO Team

Dimulakan dengan Lagu "Hai- O Perjuanganku" sebagai pembuka Majlis

HBO Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

 The Variety Gift all is worth more than RM 10,000!! 

Pelbagai hadiah menarik utk Honey Bee Award Celebration at INTEKMA


Hebat Berniaga Online team Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Millionaire humble Person CDM Haji Azlan Deraman.. 

Kata2 Jutawan yang berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri Hai-O Marketing sangat berapi dan membara bara! Ilmu perniagaan tulen dalam business ini dikongsi pada audience yang hadir petang itu. Truely inspired with his word! Follow rapat2 orang yang dah terbukti Berjaya, Confirm Bulat-bulat boleh Dapat!!

Bersama CDM Hj Azlan Deraman in Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Bersama CDM Kak Hamisah in Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

 Kusyuk with Cdm Hamisah Alias


So, Here we go Celebrated winners by categories! Everyone super duper excited & of coursela berdebar jantung masing2 bila nama di announced! Happy to see their face.. Muka Seorang Usahawan yang penuh dengan rasa Kejayaan!

Here we have 4 categories to celebrate before we announce Lucky Draw Winners & Best Dress of the Day! Its so Amazinggg event..;)

Bermula dengan kategori Saguhati. Hadiah Voucher from Parkson!
Here 9 winners from Awesomazingteam!! Big Congratulations my darlings Ateam! Proud to see all of you on stage! hip hip hoorayyy..;)

Gambar pemenang Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

All together winners in HBO Team members 

HBO winners of Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

3rd Prize, Hadiah Jam Tangan "Fossil"! Here, 10 winners out from Awesomazingteam! Sangat amazing you guys buat sales gempak bertingket-tingket! Gracias.. Excited dapat pakai Jam Baru.. curlastt! Happy to see their face on stage yg super duper excited! Kepuasan terpancar bila terima award!hehe;)

Awesomazing Team winners of Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Awesomazing Team bersama mentors in Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

2nd Price is so special! Buat sales memang ribu riban & together with all team members under one roof! Berjaya lahirkan pemimpin yang buat sales gempak juga dalam masa dua bulan yang berturut2!  Big congratulations to my protege DDM Efah Mustaffa qualified this categories dari 2 orang pemenang from HBO Team! We in Ateam so proud of  you my dear.. Soon, gonna be Crown Diamond Manager!;)

Efah Mustaffa pemenang Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Efah Mustaffa menang Grand Prize dalam Honey Bee Award

Grand Prize is Personal collection sticker paling tinggi each group in HBO Team!

Setiap wakil Group in HBO Team will get Handbag Sembonia! 
In Awesomazingteam the winner goes to once again DDM Efah Mustaffa. Big Clap3XX to you my dear. Keep it up & keep maintain high sales every month ok!;)

Efah Mustaffa menang Grand Prize dan beg Sembonia

Together with the winners!

Pemenang Lucky Draw menang Beg Sembonia dlm Honey Bee Award

For the Lucky Draw! Semua bersemangat waja tengok no bertuah impian masing2!.. Partners in Awesomazingteam cukup bertuahla hari tuh boleh bolot 6 Lucky Draw out from 10! wohoo!!.. sangat bertuah la you guys.. Si Emcee so jealous laa..ahaks! Rezeki anak bila Grand prize lucky draw goes to my partner from Teluk Panglima Garang, Khadijah Hashim. Itulah yang dikatakan rezeki anak kan.. Tahniah all my team mate Awesomazingteam!

You guys so Amazinggg!!


Semua pemenang bersama hadiah HBO dlm Honey Bee Award
 Excited dengan hadiah masing2! Muka2 yang happening..!! So Sportingla masing2.. Love them so much.. Dah ibarat macam adik beradik.. gelak sakan je manjang!hehe..;)

Honey Bee Best Dress??

Who's the lucky person?! Hehe.. one from our team members Awesomazingteam Suhana Daud & another one from protege Cdm Sha Khalid.. Disebabkan suasana time ni masih lagi dalam mood raya memasing bergaya sakan. Sempat jugakla si Emcee bergurau senda dengan pemenang Best Dress ni untuk buat Cat Walk..gituuu!!;)

Suhana Daud menang Best Dress dlm Honey Bee Award
Yayyy!! Semua tunjuk Hadiah Masing2.. Balik rumah confirm tak boleh tidur..hahah!

Hebat Berniaga Online team members sedang meraikan Honey Bee Award

HBO santai sambil meraikan anugerah Honey Bee Award

HBO santai sambil meraikan anugerah Honey Bee Award di INTEKMA

Last but not least of course penghargaan to Master Sifu Cdm Azlan Deraman. We really appreciate budi baik Abang Lan yang sponsor semua Hadiah pemenang2 worth more than RM 10,000!! Alhamdulillah, mentor yang tak jemu2 bagi suntikan motivasi dan strategi untuk terus menerus berjaya dalam business ini!

HBO meraikan anugerah CDM Azlan Deraman dlm Honey Bee Award

Untuk nenda yang tercinta CDM Hamisah Alias yang sentiasa bersama ups & down! Mentor, penguatkuasa, Ibu bapa dan juga sebagai Jurulatih pemankin untuk kami semua di HBO Team.

HBO meraikan anugerah CDM Hamisah dlm Honey Bee Award

HBO meraikan anugerah Honey Bee Award baru-baru ini

Group photo with Family Hebat Berniaga Online (HBO)


Hebat Berniaga Online group photo luar INTEKMA

Awesomazing Team Members!

Awesomazing Team bersama mentor CDM Azlan dan CDM Hamisah group photo luar INTEKMA

We are Ateam & We are Awesomazingteam! Yeahh!!..;)

Awesomazing Team bersama mentor CDM Azlan dan CDM Hamisah group photo

Special pose from us, our trademark Awesomazing team!
Hello Ladies out there..come & join us today! yuhuuu..;)

Awesomazing Team Ladies Club freestyle photo

Are You Ready to Chase your Dream?

Here together with us in Awesomazing Team!


Love,
Adibah


Khamis, 4 September 2014

Adibah Karimah turns 28 years old!


"28 August 2014" Adibah Karimah turns 28 years old! 


Happy Birthday Adibah Karimah

Cun sangat angka tu kan..love it! 28 years old, 4 kids & the only one beloved hubby here i am today! Alhamdulillah, ALLAH swt masih lanjutkan usiaku hingga hari ini. Terima Kasih Ya Allah! Syukur dengan semua nikmat yang telah engkau kurniakan.. Hopefully dapat lagi bertemu angka 29 pada tahun depan mudah mudahan Ya Allah!

Ehemm, So whats the surprise for this year>? Act i didn't expect anything for anyone else except my beloved hubby! haha..(statement tak boleh blah..) sikit2 si suami kena buat surprise kan.. yela, kate isteri cinta kekal abadi tak gitu..lol;p


28 August 2014 hari tu still weekdays.. Me also bz bz berappointments sana sini helping business partners closing sales disebabkan time tu pun dah nak end of month kan. Memasing sibuk nak siapkan sales for August! So buat relaxs jela even hari tu terasa la jugak nak makan kek besday sendirik!ekekeke... Sebab daku memanglah penggemar kek yg sangat tegar especially choc moist cake!.. so biler lagi kan nak menikmati rasa kesedapan kemulusan keenakkan kek yg amat dasyat kalau tak besday sendiri..;p


Detik tarikh 28hb Jam 12pm, Mr hub duk sibuk tarik tangan suh teman makan kat dapur.. time tu dah tidur pun sebab rasa penatla sangat.. Ingat jugak hari jadi sendiri tapi bolayan jela. Berbisik dalam hati esok la tu dia buat serprise!kikiki..(dengan harapan lol;p)..so time tu bangun memalas la ke dapur. sampai dapur tutup mata la pulakss, jeng2 keluarlah sepotong kek secret recipe chocolate indulgence! mata pun terus segarrr bugar la time tu..so, he wish me "Happy Birthday Sayang"! tq my darling even hanya sepotong kek tapi still spesel dihati..cewahhh!


Keesokkannya bertalu2 la sms, whatapps, fb notification wish me Happy Birthday Adibah Karimah!wahhh! im really really appreciate it! Tqvm yang mendoakan kebahagianku dan keluarga tersayang till jannah! amin ya rabb.. Tak lupa juga special notification from mr hub to me! ayat memang jiwang karat selalu my doc love ni! butttt i like it darling..ehhehe.. bila baca selalu la tersengeh bagai kerang busuk..lol;p


So whole day la dari lunch date appointment back to back with my clients n partners! After last appointment memang perut time tu "keroncong untuk ana" hikss.. Tapi whole day tu mr hub senyap sunyi je after send me notification pagi tu. Terdetik jugak mana nieh lakiku pergi.. pelik bin ajaib..lol;p..kebiasaan kitaorg tak pernah senyap sunyi cenggitu.. hari2 mmg akan msg or call..tak pun kitaorg whatapps sembang2 merepek kehidupan seharian masa kini.ahaks! tapi hari tu senyappp je.. ku pun ego tak tanya kekonon nak merajuk la balik nanti..cehhh!


So berbalik pada cerita td tu after last appointments nak pergi la makan with partner si efah mustaffa yg drive sesorang dari jauh nung kedah.. sangat commited sanggup dtg nak berappointment with client! Alhamdulillah time tu closed deal rm40k!congrats yang.. 

Mebe dia kesian la tgk si besday girl ni terhuyung hayang kelaparan macam nak makan orang daaa!lol;p.. siap cakap nak bawak jugak pergi makan kek tersedap di dunia..mmg xleh challenge la kat memana. katanya! dah kerana tergoda dgn ayat si efah ni ku pun followww la dier.. ntah kemana la dia bawak tetiba sesat & gps bawak tempat yg sama balik..adoilaa.. mmg la dia org kedah of coz la tak tahu tempat. 

Then bila dia kasi address rupanya kedai tu belakang tesco Extra seksyen 13 yang kita appointment tadi je pun! punyela dia bawak sesat barat keluar masuk highway! lol lol & lolll lagi! time tu si efah cakap sorang lagi partner nak join makan2 tapi tak jadi last min. 

Alih2 ku direct call si safarina sebab dia memang orang shah alam tanya tempat tu kat mana kasi direction cepat! lapasr sangat dah ni.. Dia siap cakap dah order ni pun makan lapar sgt. tadi si efah cakap tak datang. ni dah order pulak makanan. silap dengar la tu gamaknya.. time ni mmg tak expect anythingla. pikir time tu laparr bangat!! nak makan! nak makannn..ggrrr (ketar lutut2)...hihi!


Sesampai sana, si safa melambai tangan ala penari zapin suruh si besday girl parking kat depan kedai tu. fikir dalam hati kedai ape ni. dah la hujung sekali, keliling pun gelap jeww. sedap celah mana nye kek kalau hujung cenggini. kataku dalam hati. hahha!(da macam tulis novel pun ada lol;p).. 

so sesampai je masuk dalam kedai tuuu, tup tupp buka je cermin kaca pintu tu ape lagiii... yg depa menyorok kat bawah tu bertempekk nyanyi lagu happy besday! chef & org kedai pun turut serta join! fullamakkk,  terharu yg amat dasyattt sehhh... heppy & bahagia sangat time tuu.. tapi sempat lagi bersuara kat partners kalaula hasbi ada kan best. mesti dia pun syok skali kan..

alih2 tak sampai 2 min, jeng jeng jengggg my darling hubby datang dari belakang memelukku dengan sejambak bunga rose merah yg besar gituuu!! Ya allah! time ni memang rasa berbunga bunga hati penuh taman bagai cinta di antara benua sangatt..ekekek!! time ni Suasana jadi sangatla bingit dengan kekecohan kitaorang ni..haha! Tqvm semua yg menjayakan.. Sayang korang ketat2! so, jom la layanss picture2 di bawah ini..;)


Menu makanan di Cotton Craft Shah Alam

Makanan memang lelazat la semua ni.. Tengok gambar dah meleleh depan screen kan.haha! Actually this shop baru sangat buka.. rasanya tak sampai lagi sebulan kot. tempat ni pun so stylish. If you guys check their IG boleh lihat fans with artist kesayangan pun buat surprise kat sini. This place sangat sesuai if nak buat any function yg cheeky. 

let's follow their IG cottoncraft_ at Shah Alam.


Sambutan Birthday ke 28 Adibah Karimah di Cotton Craft Shah Alam
Tq my dear partners Ateam yg surprise bagai with this awesome cake! 

Jambangan bunga ros untuk Adibah Karimah

Jambangan bunga ros isitimewa sempena birthday Adibah Karimah
Of coz tak lupa to my darling hubby my doctor love Hasbi Harun.. So sweet of you darling kasi sejambak bunga rose nan merah..;p I love you so much!

Adibah Karimah sambut birthday bersama Awesomazing Team di Cotton Craft Shah Alam
Special Thanxs to my lovely partners malam tu pengelola rancangan Safarina, pelakon tambahan Efah, Radenina & Azie! love you guys.. hope our friendship last forever. aminnn

Adibah dapat bunga dan beg Coach hadiah birthday ke 28 di Cotton Craft Shah Alam
Siapa yg excited lebeyy ni dapat hadiah..ekekke!;p

Bergambar bersama ATeam sambut birthday Adibah Karimah di Cotton Craft Shah Alam
Tq sayang2ku sekalian! Much love...pap.pap.pap.papppp

Kenangan di Cotton Craft Shah Alam wall of fame Merdeka

Before balik, sempat pose dkt wall of fame cottoncraft_ sempena menyambut kemerdekaan yg ke 57! Merdeka! merdeka! merdeka!
Semoga Tanah airku Malaysia yg tercinta kekal aman dan makmur,


What Gift for me??


surprise gift drp Awesomazing Team

"Sling Bag Coach!"

Hadiah beg coach drp Awesomazing Team utk CDM Adibah

Special gift for me Sling Bag Coach from my dear partners Awesomazingteam!! Alhamdulillah, terharu sangat sampai lap air mata di pipi.hikhiks.. I know they collect money each others to give me this awesome gift  handbag! you know guys?? Im sooo Excited!! Happy me!! Tqvm my darlings #Ateam
# Awesomazingteam!

So for the next day, ada pulak surprise nye while im giving my speech in front at Training class Awesomazingteam..;)


Adibah Karimah dpt surprise masa berucap dalam kelas Awesomazing Team
Tq partners Awesomazingteam! You guys so Awesome!!

Kek harijadi CDM Adibah Karimah

CDM Hamisah Alias turut meraikan harijadi Adibah Karimah

With dearly mentor Cdm Hamisah Alias. Tq kak misah datang dari Sungai Buluh untuk support our team members in Ateam. Didnt expect kak misah nak datang malam tu. what a surprise!! Kata2 beliau sentiasa menjadi pemankin utk kami semua teruskan perjuangan dalam business ini. If nak Berjaya mesti konker ilmu di dunia mahupun ilmu akhirat! Baru kita betul2 menjadi orang yang Berjaya! Tq kakak sayang..;)

Adibah Karimah potong kek harijadi ke 28

Geng Awesomazing Team meraikan birthday Adibah Karimah
Last but not least Group photo with dearly partners Awesomazingteam & dearly mentor! Sayang kamu semua kerana Allah swt! Syukur Alhamdulillah dipertemukan jodoh with this awesome business!.. we not close purposely for business only, but we close like adik beradik sendiri. Ups & Down we will always stick together! In syaa Allah..

Till we meet again for Birthday entry in next year 2015 pulak! hehe..

Here, wanna share with you guys special video clip from my lovely hubby to me last June 2014!
So touching & i love it so much! Tq sayangku Hasbi Harun.. Semoga kita terus berbahagia till jannah.. amin ya rabb! 

Our Anniversary yang ke-8, 17 June 2014!

"Istimewa buat Kekasihku Abadi ku Adibah Karimah"




Love,
Adibah


Rabu, 20 Ogos 2014

Surprise Raya Aidilfitri 2014


Assalamualaikum Readers,

"Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014 
Maaf Zahir dan Batin!"

First of all, forgive me kerana membiarkan blog adibahkarimah.com bersawang dengan sesarang labah2..hehe.. kepala memang hari3 memikirkan nak mengupdate so many2 cerita nak share with you guys (yang mana singgah blog kiter..hehe) , tapi apekan daya! Sebulan dua ni memang sangatlah busy kesana kemari.. in shaa ALLAH, akan mencuba untuk memperbaiki diri dari semasa ke semasa..gituuu...
aminnn! Maaf Zahir Batin ye..0-0..;)

So, macam mana raya you guys? happening ke tidak? hehe! rayakan! of coz la happening..tapi zaman sekarang ni bila dah jadi mak ayah kepada 4 orang cahaya mata memang rasa lain macam ok!..haaa!! dah 4 anak ke.?? ha, yang tu la yang nak sharing2 with you guys in this entrty..cop, tak sempat nak habis ayat td.. ekkeke..yela, dah jadi mak pak pada 4 org anak mmg kelam kelibuts laaa..anak2 of coz la happy lompat bintang sana sini raya sakan sebab nak pauuu duit raya!!hikhik..

 Yang paling kelakar kan, anak sulonglah. Sebab dah masuk darjah 1 & dah pandai sangat kira2 ni. Alhamdulillah, math in class selalu dapat A..(Ecehh, nak cerita jugekss..lol;p) Mana tak pandai kiranye, asal masuk kereta lepas balik beraya duk mengira je kerjanya di seat belakang kereta. Penambahan duit main ratus je tak main singgit2 ni..memang kelakarla tengok gelagat diaorg ni adik abang.haha! Sampai sedara mara cakapla, tu la anak orang bisnes memang camtulah jadiknya...lol;p..takpe Redha jela. hehe...

Ramadhan Al mubarak kali ini memang sangat bermakna bagi both of us Husband & wife! kenapa?? apa yang spesel ye..;') Alhamdulillah, seberat 2.75kg, secara normal, me selamat melahirkan baby Girl setelah sekian lama menanti! Syukur Ya Allah!..perasaan yang sangat gembira hanya ALLAH swt sahaja yang tahu.. mana tak happynya, sebelum ni dah 3 boboboi yang sangat lasak dan cergas ohkey ;) Kali ni softla skit..hehe;p..

Preggy kali ni agak lain skitla berbanding sebelum2 ni. mebe sebab gugirl kot. perasaan mengah, semput lain macam jerr... Tapi agak sedih jugala, hanya berkesempatan berpuasa 1 hari sahaja bulan ramadhan..selebihnya perlulah mengganti dengan sabar lagi bertenang 29hari! huhuu..in shaa ALLAH, try my best utk settle secepat mungkin by divide by monthla utk lebih mudah..:) Actually my EDD sepatutnya 19hb Julai, tapi baby dah tak sabar nak keluar awal.. Empat orang anak jenis stok2 yg keluar awal & below 3kg semua. Syukurlah keluar kecik mudah skit nak menerang.ekeke;p

NAMED "Amina Sofia Bin Hasbi" born on 1st July 2014, 10.30am!

So, marilah scroll gambar baby Pwincess & gambar raya kitaorang..

Beraya dalam pantang
Mengalir air mata si ibu lihat wajah pwincess amina..terharuu Allah kurniakan gugurl..Syukur!!

Adibah Beraya dalam pantang
lepas sejam keluar dari perut si ibu

Dah lain kan muka.. after 2 week..

Selamat Hari Raya dari kami Ber-6! Theme : Pink.. Menyambut kelahiran orang baru dalam keluarga

4 orang anak Adibah Karimah
Aqil Haarith, Kamal Khairi, Amir Khalif, Amina Sofia.. Cahaya kehidupanku. Terima Kasih Ya Allah!

salam raya dengan ibu
With My Lovely mum.. Tahun ni 2014, sudah 14 tahun arwah ayah meninggalkan kami semua. sekejap sahaja masa berlalu. Teringat dan masih terbayang kelibat ayahku pergi meninggalkan kami semua hari raya ke 4 tahun 2000. Moga arwah tenang disana. Al FATIHAH


Bersama ayah dan ibu mertua
with in laws
Beraya di rumah ayah mertua suami, Hasbi Harun
Rutin setiap tahun di pagi raya berkumpul beramai2 di sebelah in laws. lebih 100 org termasuk cicit cuit muit kumpul bersama. Siap bagi ucapan raya tu wakil setiap keluarga..best!! meriahhh  sangat..;)

Hubby & wifey..;) Kepenatan dah dah petang2 raya ni..;p

My Baby Pwincess Amina Sofia. 
Meroyan dah mentang2 keluar baby gugirl, hambikkk kiri kanan tengkuk ngelip2! hahaha..;p
Rantai & gelang kiri Tok ma kasi, yg gelang kanan si Ayahnya..Menangis si ibu tengok!ekekeke;)

gambar favorite bersama suami
Second Day Raya : Blue Theme

Day 2 Raya.. Love this Abaya so much! "
Princess Abaya Meylana" from Memey Suhaiza.. Friendly breastfeed this Abaya..Shawl by my dear fren from @cyfarallinone..boleh check in IG. Love all to da max lah!! selesa & nice sangat.....ecehhh..;p

Day 3 raya: This one my family photos by Monopod..haha!! Nak monopod sangat, berbolotss sekali..;p
Raya tahun  ni kakak abang beraya belah in laws jadi raya ketiga la baru kitaorg berkumpul. kami?? nasib badann kahwin sesama negeri. tak jauh pulak tu 15 km kot tak sampai..hahha.. cari satu negeri dekat ngan kampung memang best! tak yah kelat2 muka sangat pagi raya..ekekke;p

Nak monopod jugakss, alih2 berebut dgn si kecik amir khalif! adoiilah.. macam2 ragam daa nk bergambo kalau anak ramai.hikhik

Always be my baby boy! Amir Khalif;)

Melarams to obecoz..hehe.. Time ni baru 31 days berpantang..;p

Cucu Tokma..Total 12 orang, 10 boboi 2 gugirl..

With my only one kakak dari 7 adik beradik.

See you guys in next entry pulak ye..
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin 2014!
Kosong kosong yer semua..;)

Love,
ADIBAH


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...