Khamis, 16 Oktober 2014

Business Opportunity at Johor Bahru!


peluang perniagaan di johor bahru untuk side income serta peluang melancong percuma ke eropah

Calling for Johorian People!!

This coming Saturday & Sunday i will be in Johor Bahru for Business Opportunity.. Get a Freedom of Life & Time while enjoying Big Bonus everyday, every weeks, every month payout up until 67%!! 

Beside you also can get FREE travel around the world!! Business mentoring by multimillionaire icon, one to one coaching, 100% online Business!! What do you say? Wanna wait? Wanna try? Wanna join me? So Hurry guyss! Make appointment & do pm me Asap to book your slot! Lets we have a cup of coffee & Business talk..I love sharing what im doing now & for sure you also will love it!;) 
See ya!;)

Love,
Adibah
  0196615447

 "Your Life is your choice"


Selasa, 14 Oktober 2014

Shanghai Trip!


Say Hello to Austria Hungary, Goodbye Shanghai!!
Alhamdulillah, our flight MAS safely landed at International Airport Kuala Lumpur (KLIA) 3.30pm
26th September 2014!

We had so much FUN, Happening, Enjoyable Shanghai FREE trip 4 days, 3 nights fully sponsored by company!!..Nothing to worry if fly with company, Tempat penginapan yang tip top 5 stars, Makan Minum Halal, tempat Shopping, tempat Menarik semuanya dah diarrangekan! Hanya mak Jemah lenggang kangkung bawa passport & duit shopping sajer...Gila tak best kan!hehee..;p

Shanghai is no 11th after 10 country i have visited!

1) Switzerland
2) Germany
3) Holland
4) Belgium
5) Vietnam
6) Guangzhou
7) Paris 
8) London
9) Korea
10) Gold Coast Australia
11) SHANGHAI
12) Comingggg HUNGARY & AUSTRIA

Amacam? 11 negara dah pergi and semuanya ditaja sepenuhnya FREE!! once again, its FREE ok!! Alhamdulillah dan bersyukur sangat dipertemukan dengan business ini. Mebe orang cakap, alaa tak da orang pun share dengan saya.. But me, I yang mencari this business sebab tengok usahawan yang masuk business asyik2 pergi FREE travel, asyik2 dapat BONUS besar, asyik2 dapat kereta mewah dan asyik2 dapat diraikan naik stage pakai cecantik buat baju bagai dengan designer terkenal Malaysia!!

Waduhh, siapa tahan kan!.. Follow punya lama and tengok saja depan screen lappy or ipad, akhirnya tuppp tekan button message bertanyalah pada Usahawan yang Berjaya dalam business ni nak joinla sama!! Akhirnya, i pun dapatlah juga sama seperti diaorang2 yang dah merasa asyiknya,asyiknya iteww..Alhamdulillah, rezeki dari Allah swt!!

So, apa agenda yang besttt yang tak hengat nak balik tu sepanjang di Shanghai? Lets me story mory with you guys! This entry mebe agak panjang sedikit sebab nak khatam satu entry je. Nanti asyik lupa nak buat sambungan part 2 or 3..siapa rajin baca celoteh ahkak, sila la menikmati detik2 keseronakkan ini..ihikss!jangan ada yang rasa nak masuk dalam lappy plak lepas syokkk sangat dengar cerita iolls ni ha..lol..;p

Our Journey BEGINs now...

Bertolak dari KLIA tengah malam Jam 1 pagi.. Muka memasing dah terhenyok dah mengantuk punya pasal. Tapi syok jugak flight tengah malam ni.. sebab boleh terus lena dalam flight! The best part masa di Shanghai sama dengan di Malaysia! So, tak rasa la pening kepala sangat akibat pertukaran masa tu.. Jadi bila bangun esok pagi tu rasa macam bangun di Malaysia jerrr..heheh!
Safely landed at Pudong International Airport Shanghai lebih kurang jam 7 pagi.

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team
Bergediks dulu satu round!

Hantu gajet memasing..lol;p


Subhanallah! Cantik sungguh permandangan luar tetingkap

"First stop at Oriental Pearl Tower"

A must visit place if you guys datang to Shanghai! its Amazing view boleh lihat seluruh pemandangan Kotaraya Shanghai..;)



Masa ni hujan renyai renyai basahi bumi Shanghai. Agak terkilan sebab dari atas tak boleh lihat permandangan ke bawah..Kabus je nampak..alahai..sob..sob ..;(

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 2
Gigih nak ambil gambar jugak even dalam hujan!ihiksss..;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 3

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 4

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 5


peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 6
Akhirnya, dapat jugaklah lihat bahagian bawah even kabus melambai2 ke arah kami..Jakun? Takut?hehe! Tapi kalau yang tak tahan gayat of coz tak boleh pijak lantai ni.. Mana tak nya, permandangan dari tingkat atas setinggi 265m! phewwss, berpeluh dahi..hehe!...;)







This style memang wajib dah..Merenung masa depan..ecehhh..;p


Our Trademark AwesomazingTeam!

Done at Oriental Pearl Tower, tour guide bawa kami singgah di Nanjing Road! Kalau kat Malaysia this area like Bukit Bintang. Barang2 kat sini agak mahal compare other place even barang yang sama sahaja.. Becoz sewa dekat sini paling mahal compare antara tempat yang lain. Bila round2 disini, rembat jugalah sehelai dua baju yang cecantikss..hehe!;p


peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 7

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team dan HBO
Singgah di Xiao Tao Yuan Masjed yang berusia lebih 100 tahun di tengah bandaraya Shanghai!


Of course tak lengkap travel kalau tak capture dulu gambar keseluruhan Bilik setiap sudut!haha.. Kat sini part kelakar, dari luar bilik boleh nampak apa yang berlaku didalam bilik air..ekkeke!! kalau datang berdua honeymoon dengan hubby & wifey tak pe la lagi..Kalau yang datang berdua rakan2, mau nye bertempikk6k kalau si sorang lagi mengusik!..hahahaha..;p This is unique if Travel with 5 star package..;)

Dinner at Atlantic Restaurant! Hanya Sempat ambil gambar di luar, yang isi dalam makanan semua dah selamat di ngap! kerana kelaparan dah memasing tengok nasi terhidang..lol;p

So, perut dah Kenyang diisi, Next our destination naik Cruise la pulak! if Travel oversea with Company tak lengkap kalau tak menyusuri bandaraya with Cruise. Lihat permandangan malam Shanghai! Wallawehhh, sangat cantikkk.. Sampai Langit pun cerah banjir dengan lampu yang mengelip2!!!;)










The Next Day, Hari melontar peluru berpandu!ahaks.. Pepagian kami dah berada di Kilang Kain Sutera.. How the make, how they process kain2 dari ulat sutera. Every step they show us.. Memang mengagumkan!

ddm efah mustaffa


peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 10

Sempatlah melontar kat sini 6 pasang kain & 4 shawl 100% Original Silk! Memang menggila la kalau tengok..dahla soft sesangat pastu cecantikk pulak tuh..Original silk yang paling mahal kat sini sampai RM3000 untuk 4 meter!Gulp..gulp sekejap...;p
beli sutera murah di china

Dah penat tengok kain, isi perut dulu la Makan Tengahari sebelum Shopping sakan dekat AP Plaza..


If you guys datang Shanghai, AP Plaza tempat yang wajib jugak melontar peluru Shopping kaw2!! memang best giler la dekat sini.. Nasib baik Tour guide dah pesan awal2 kalau diaorang letak harga terus bargain sampai 80%!hahaha...Siap laa diaorang yang diriku ini memang kaki tawar menawar sampai hancur peniaga kat sana geleng kepala.. Last skali deal dengan diaorang Yes or No? Kita pulak yang tanya..pastu buat2 larikk, confirm diaorang tarikk or menjerit panggil balik..ok,oklaahhh dengan muka mencuka! hahah! Memang lawak sampai pecah perut ku menawar harga!hihii
After 3 hours dekat sini, still tak sempat nak tawaf semua tempat dalam tu..But Tour Guide promise with us next day we will come here again! hipp hooraysss..;)
Then balik Hotel get ready untuk Gala Dinner.. Memasing dress up with Chinese style costume..


dr hasbi






cdm azlan deraman











Next Day berpagian juga kami bangun awal jam 5 pagi.. Kat sana jam 6 pagi dah cerah macam pukul 8 pagi.. Siap breakfast di Hotel, then Bas kami meluncur lajuuu ke tempat pembuatan Jade!

Actually nak kata minat or penggemar Jade, tak lah jugak..Tapi suka tengok tu adalah..hehe!
Sebabkan tak tahan godaan Nafsu kalbu, rembatlah juga sikit2..hahaa!!;p




Lucky me on that day, i get 6 gift Jade from here..Alhamdulillah!

Memasing melambai dengan hasil peluru yang dibeli memasing!


We at The Bund!





Pose Wajib Trademark Awesomazing Style!

Ok, lets start count! Snap 1
;
;
 Snap 2
;
;
Snap 3!
;
;thennn, Snap 4!
Terbanggg....!!
ok, bolehlah menjadi kan..

Kita tengok pasangan yang ni pulak.;p

Snap 1
;
;
Snap 2
;
;

Snap 3
;
;
ggrrrrr!!! saya tak  bersalah, tukang amik pic ni yang bersalah..hahaha!!!

Then, reramai Lompattt!! hip hip hoorayyy!! We at Shanghaiiii!!!yuhuuuu..;)



Dah melompat sakan, Lapar la pulak kan.. So memakan tengahari kitaorang kat sini dulu sebelum pergi memburu lagi untuk 2 tempat Shopping! Alhamdulillah, This place sediakan sekali tempat  untuk Solat.










Love this Picture! Maharaja, Maharani bersama gundik2!lol..;p


Hasil penangkapan di AP Plaza!

Next day dah mahu pulang ke Malaysia Tanah Airku yang Tercinta! Syukur Alhamdullilah, this trip really Awesome! Best dikelilingi sahabat2 yang sejati susah senang bersama.. Gelak tawa riang je sepanjang trip! Of coz i cant wait for my next trip with my beloved partners Awesomazing Team this Coming January Hungary & Austria!!!


radisson blu hotel shanghai
Our 3 night stay at Radisson Blu Hotel!

 Pergi 2 bag, Beranak lagi satu Bag Kuning Transformers..;)

Okeyy, Thats all my Shanghai Trip Stories.. Stay Tune more updates soon!..

Do you wanna get a FREE trip like me? ASAP lelaju pm me here okies.. I will show you the way..;)

Much Love,
Adibah


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...