Rabu, 27 April 2016

Para para Sakura!

My Dream Come TRUE!! Alhamdulillah dengan izin Allah dapat jua melihat Cherry Blossom Bunga para para sakura live depan mata. SubhanaALLAH cantikkk sangat!! Bab kata omputeh "I cant describe by word, you must see with your eyes"..ecehhh~~ haha!:p

Jika korang ada peluang ke Negara Luar dari Malaysia, Jepang is one of da most attraction Country to Travel! Kalau nak pergi FREE dengan kitaorang Jom sama2 Bisnes.hehee..kann dah terkena..lol;p

Tapi masa kitaorang pergi ni bukan lagi betul2 musim Bunga Sakura.. Tapi adalah buah2 nya yang baru nak berputik kembang mekar.. Tempat yang kitaorang pergi ni di 'Osaka Castle'..Bemacam warna dan warni menghiasi Kebun Osaka Castle. Time ni waktu pagi and sejuk beku tangan2...uhuk.. Nak ambil gambar bukak pakai glove tu. Jari sampai cramp kemerahan dek kerana sejuk angin yang kuat membeku.. 1' celcious kooo...

Adibah karimah di osaka castle

melancong di osaka

bergambar kenangan di osaka

bersama kawan kawan seperjuangan di Osaka Castle

kenangan indah di osaka

Adibah karimah di Osaka Castle

bersama geng gdp shah alam

permandangan indah bunga sakura

bersama zahirine

cantik bunga sakura

bunga sakura kembang mekar

peluang jejak bumi osaka

pintu gerbang osaka castle

Rasa Puas bila dapat jejak dengan kaki sendiri berpijak di Negara Osaka Jepun. Sebelum ni just baca2 di google and Blog2 orang lain.. Now im in picture..;)

Settled di Osaka Castle, Next Destination ke Shinsaibashi.. Rasanya kalau nak tawaf dekat area sini memang amik masa 5 hari 5 malam. Baru la korang boleh khatam kedai satu2..haha! based on my experience la kan, sepanjang tempat di shinsaibashi ni tak lari macam di petaling street. Tapi kat sini more upgrade la skit kan. Barang2 cam baju ke seluar, kasut etc not exactly from japan actually. kalau tengok banyaknya "made from China, Taiwan and paling banyak kitaorang jumpa made from Vietnam!" hahaha...lol;p

Haaaa, kat sinilah tempat nya kalau korang nak tengok sangat Branded Handbag yang dijual Second Hand.. ada la dalam 3 ke 4 buah kedai yang jual barangan second hand handbag yg Original one punye cayy... Jejumpa je kedai tu terus serbu masuk punya la excited! tapi sedikit kuciwa..haha.. Bag LV especially belambak diaorang nak let go & just pamerkan dekat luar kedai je kot macam sotong kering! hahaha... menggeleng kepalaku. migrain kejap! baru excited nak beli kekononnya kata murah lass sangattt.. (lol atas bahu;p)

jenama chanel second hand handbag di osaka

pelbagai pilihan jenama tas tangan mewah

bag second hand

jenama louis vuitton di osaka

Tapi ada yang cakap Kedai "Brand Off" second hand handbag di Tokyo. Not in Osaka. So mostly handbag lover tertumpu di sana. Mebe yg expert pasal korek lubang2 kat mana ni mmg win la. Sebab tengok dekat instagram mmg from Japan didatangkan khasnya then diaorg jual balik malaysia still murah. But im not sure tempat tu dimana. Jadi geram la jugak sbb tak dapat yg dihajati. Then decide simpan melontar di Outlet jela esoknya pulak. huhu

makan tako tako di shinsaibashi

Datang ke Jepun tak sah kot kalau tak try Sushi, dorayaki & Tako.. Kat kl pun banyak tapi mebe tak sama. So this time kitaorg try tako squid.. Mmg puas hati la tengok tuu seketol besar sumbat dlm tako tu ha... ;p

makan makan di osaka

To be continued...

Rabu, 20 April 2016

Meet Harry Potter!

Meet Harry potter at Universal Studio Japan!

Get ready dari hotel seawal jam 8 pagi menuju ke USJ.. Seharian nak berkampung di Universal Studio Japan and back to kebudak budakkan lah pulaknya jadi. ekeke.. Ok, kalau korang yang memang first time ke Osaka ni, rasanya USJ is the most important things yang korang kena tuju. Paling Top sekarang yang seluruh dunia bercerita pasal perkampungan Harry potter yang terbesar didunia dlm alam Universal Studio. Actually im not really fan harry potter ni tapi adalah juga melayan skit2 movie tu. kalau tak tengok pun tak da la kemaruk nak carikan.haha... Disebabkan terpengaruh cerita Si Travel Agent ni yang cerita pasal harry potter tak kesudah, jadi kami sanggup beratur nak masuk dalam dunia fantasi harry potter selama 3 jam beratur!! perghhh! tapi nasiblaa datang berkumpulan yang geng sekepala.. masa beratur kecohh pakat2 bercerita kisah masing2 sambil beratur sambil makan baki2 dari breakfast hotel. Yang mana tapau telur, tapau ketupat, sambal serunding etc.. dah macam hari raya daaa.. so lets kita enjoy dulu gambar2 pengembaraan sepanjang berkampung di USJ and kita selit2 juga bercerita apa yang menarik dalam tu..

adibah karimah in USJ

ADIBAH KARIMAH AT JEPUN

depan pintu gerbang universal studio japan

gembira bersama kawan kawan di USJ

Time ni baru sampai depan pintu, menjerit tak hengatt dah laki sebelah!  Macam jakun, teruja & like orang kampung masuk bandar..haha~~;p.. Dalam  ni memacam karakter pun ada like superman, batman, spiderman, hello kitty, snoopy and so on.. Jadi dah tahu nak kena beratur panjang, 1st place kitaorng terus sambar beratur masuk perkampungan Harry Potter.

HAPPENING DI USJ

beautiful architecture at harry potter
Pintu Gerbang nak Masuk perkampungan Harry Potter.. Seriously, Tergamam!! Cantikkk sangat macam nak menangiss!!

adibah hasbi dan zahirine

geng bisnes haio

beratur nak masuk harry potter ride

kenangan terindah di usj

MasyaAllah, Beautiful Architecture

adibah karimah gembira sakan di usj

tempat yang best

husband and wife di usj

Ok, time ni kitaorang baru keluar dari perkampungan Harry Potter. my review is...Best Giler and tersangat Ohsemmm babehh!! Dalam ni actually yang beratur panjang tu sebab nak ride 3D dalam dunia fantasi Harry Potter. Beratur 3 jam tapi naik ride adalah dalam 10 minit! Huawawa.... Masuk dalam tu pakai spek hitam 3D then si Harry Potter ni bawaklah naik penyapu ajaib dia tu terbang sama2 untuk selesaikan misi banteras orang jahat..haha.. masih teringat2 meligat lagi dlm kepala ni.. Gileer tak best! menjerit tu mesti bila macam korang rasa depan2 bercakap dengan karakter2 tu..haha! memang baloiii la kalau beratur 3 jam pun! pengalaman yang tak kan dapat memana and not sure la bila la pulak nak dtg sini kan. thumbs up!!







Its time to go back and have a Dinner! Malam tu kitaorang disajikan Makanan Turki berdekatan dengan Shinsaibashi. Tempat ni pun memang kalau ke Osaka dah jadi satu tumpuan pelancong membeli belah dekat sini. Actually Jepun ni semua barangan pun mahal. Imagine souviner paling cikai yang plastik pun RM15 ke RM20 satu. kalau kat kl ni rm0.50je kot..ekekek! tapi kalau nak shopping sini baik jangan convert la into RM nanti kan menangis air mata darah pastu korang duk asyik main 'letak angkat letak angkat' sebab kepala ligat pikir nak beli ke tak..haha! sebab kenangkan harga jauh lebih mahal and barang sama je kot macam di petaling street. yang bezanya sebab beli di Jepun... Jadi kalau orang tanya ko beli mana kasut ni..aku beli jepun.. Jadi nampakla kehavockan ckit even sama jurr dengan PS..lol;p

gembira di shinsaibashi

berhadapan restoran ketam di shinsaibashi


bersama mascot glico man di shinsaibashi

With Glico Man yang menyala mengerlip ngerlip! time ni sejuk tahap beku -ve celcious ok!

Back to Imperial Hotel and zzzz... so, sambung lagi untuk next day yg lagi happening melihat Bunga Sakura! yayyy



Selasa, 19 April 2016

Jejak Osaka Adibah Karimah!

Assalamualaikum & Hye Everyone...!

Its Been so long to write up here. Hahaa~~ Sorryy!:p 

Today i'm gonna story about my last month Trip Travel to Osaka Japan. Act Japan is one of my Dream too. Kalau sebut ke jepun mesti korang teringat zaman kecik tok kaduk dulu kan.. Samala kiter! Masa kecik2 malangut menunggu cerita Doraemon kol 7ptg tu. Yang tak tahan bila Doraemon makan Dorayaki Coklat! Lagiii merana nak jugakk suh mak beli. Haha.. Selalu fikir zaman kecik dulu Doremon ni hidup ke macam kita2 ni. Boleh terbang sana sini pakai kipas kepala. Pastu mula merepek dekat mak nak jugak kipas nak terbang mcm doremon.loll sgtt!! How time flies so fast!  Time tu mana la nak tahu karakter karton2 semua ni hanya lukisan semata...;p

Ok, back to my story.. Our trip 6 Days 4 night specially to all Qualifiers yang Berjaya mengumpul Sales RM160k within 4 month. Alhamdulillah, Syukur 5 tahun Berbisnes semua trip company sediakan i manage to get Free Ticket & everything sponsored dari jejak ke KLIA- Osaka- KLIA balik. Kira kalau korang try bawak singgit still boleh hidup la.. Ekekke

Sebelum pergi Osaka ni, memang suka la menggodek apa tempat yang best and of coz apa yang Wajib beli dari sana. Sekarang musim branded handbag personal shopper memang ambil dari jepun yang "second hand" handbag. Kira macam beli kereta jepun recond.. haa samalah macam bag recond.hahah..;p
Tapi its like New.. yela orang jepun takla ganas pakai branded handbag mcm kita2 ni..haha.. Jadi dah aim laaa nak cari jugak mcm diaorg gembar gemburkan iaitu murah! its aunthentic ok. bukan yang gred ABC tu..ekeke.. Jadi adalah story nak nak sampai ke cerita handbag ni.. sebelum tu jom kita layan gambar2 yang BESTTT start my journey..


















Time kitaorang pergi time ni musim sejuk.. Nampak je cool dalam gambar tapi sejuknya sampai ke tulang sum sum.. Buat2 cool tu biasa bajet nak bergambar cun!haha... so sesampai sana, kitaorang dibawa sight seeing dulu. naik sampai ke atas puncak bukit untuk lihat permandangan indah penempatan penduduk kobe. 

So next day nak story pasal ke Universal Studio Japan. Kitaorang jumpe Harry potter live lagi tau.. caya tak? haha..stay tune nak bebel lagi next entry ya..mmuahhh!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...