Selasa, 21 Jun 2016

KIKIS LEMAK dengan PREMIUM BEAUTIFUL!

Nak Raya, Nak KURUS nak RAMPING nak HILANGKAN perut BUNCIT!
......................................................
Ini Jawapannya
.
"Macam tak percaya berat dari 95kg sekarang dah turun ke 86kg! mmg x sangka turun 9kg 2 minggu!".. Rasa Terover confident skrg ni nak sarung apa2 baju" -Nurul, Nilai 
.
"Ehh ehhh baru je pakai tak sampai 5minit dah tak de perutlah! Punggung pun mengecik! Serious cepatnya nampak. Ni baru pakai, kalau konsisten pakai hari2 confirm makin kecik kecik..! Eeeiii bestnya. - Amee Ttdi, Damansara
.
"Tak sangka pulak mak uda baru pakai 2 minggu dah cangkuk no 1 dari no 3" Kempis dah perut mak uda ni. Suka sangat aihhh" -mak uda, Jitra Kedah
.
Semuanya dgn ikhtiar dan izin Allah lepas Pakai Premium Beautiful Corset badan makin langsing, hilang segala lelamak air dan angin, perut mengepis, selulit hilang dan yg paling Best dah nampak KURUS!
.
Opss! Jangan salah faham ya. Ingat orang yg berbadan besar shj boleh pkai? Tidak semestinya.. KURUS pun perlu pakai utk lagi Nampak Shaping dan Pinggul menaik. Paling Best pasal Premium Beautiful ni 70% utk kesihatan dan 30% utk kecantikkan. Ada Yang lagi besttt!! JAMINAN SEUMUR HIDUP! 
.
Best ke Best?
.
Apa yg Best lagi pasal Premium Beautiful Corset ni?
- Merawat Sakit Tulang Belakang, bongkok dan scoliosis
- Hilang Senggugut
- Hilang keputihan
- Hilang selulit
- Hilang migrain
- Punggung menaik
- Perut kempis
- Besarkan dan tegangkan payudara
- Banyakkan air susu 
- Membentuk Cutting dan Shaping
- Berpantang (confinement)
- Nak hamil (concieve)
- Sembelit dan Buasir
- Anti-kanser
- Stabilkan Hormon

====================
PremiumBeautiful Corset 20 TAHUN di Pasaran!!
====================

PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL HILANG LEMAK DALAM BADAN

KORSET MURAH LAGI BERKUALITI



*Produk Superbrand
*Fabrik Akwatek dan Akwadyne disulami cahaya infrared
*Menepati ISO Standard & National Safety Inspection Standard
*Diiktiraf pakar tulang belakang antarabangsa
*Warranty kerosakan seumur hidup
====================================
Ok, Sempena Ramadhan yg penuh kemuliaan ni, Sis nak bantu kakak2, ibu2, adik2 di luar sana yg betul2 SERIOUS utk sis bantu selesaikan masalah2 di atas dgn cepat!

Whatapps:-

+9 0196615447
+9 0196615447
+9 0196615447

Potongan DISKAUN RM 400 Dari harga Asal! PROMOSI akan tamat bila2 masa shj dr sekarang!
.
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶

"FAST ACTION FAST RESULT"
.

Khamis, 16 Jun 2016

Sanah Helwah Aqil Haarith

Salam Ramadhan ke 10

Sanah Helwah to My Boy Aqil Haarith Bin Harun. Genap 9 Tahun 2th May 2016! Wallahh, Dah besar panjang anak mama. Mak nya still muda remaja okeh..haha! Yela selalu je dapat tittle kakak and adik. kembang semangkuk kak ton diberi gelaran sebegitu...ceehhh! ekekkee

Act, Just a simple celebration untuk Aqil. Beli kek, makan2 & main games. Setiap hari Ahad is my Best Quality Time with Familia.. Baru terasa sekarang bila anak dah bersekolah Weekend la yg tersangat priceless for me nak Hang out with family. Ahad dah istihar No Masak2, No kemas2.. Semuanya Enjoy Hari Ahad termasuklah Bibikss.. Syok latteww bibik kalau tunggu Ahad. Kenapa Ahad tak sabtu? Sebab si Ayahnya masih membanting tulang menolong2 pesakit di klinik. heheee

So Time ni kitaorang plan Jejalan di Mid Valley. Kadang buntu nak pergi mana ntah. Cam bosan dah area kl ni.. Shopping Mall KL ni dah boleh sebut satu2 yg tu ada apa, yg tempat ni ada apa.. Nampak benoo kaki sakan berjalan..haha! (ciss, meluat korang baca)..;p tapi itulah hakikatnya. lol;p

Back to my Story Cerita Anak Sulong ni.. Yela Besday dia kan.. So Story la siket apa cerita yg best pasal Aqil ni.. Nak tahu ke tak? Say "I"..hahah (Gelak sakan!).. Sebab dah terbawak2 skill masa pergi training baru ni.. Yang tu belum cerita tu pun best gilsss... haaa, dah2.. back to my story.











Ok.. Aqil ni Orang nya yg jenis Kuat merenung jauh. Selalu je dapat teguran dr ustaz2 asik termenung je dlm class . Tapi termenung2 Hafaz banyak surah. Agak pendiam and banyak ikut gerak si Ayahnya. Actually Aqil tak berseokolah biasa mcm budak2 yg lain. Memula, darjah 1 & 2 kitaorang hantar di Madrasah Tahfiz Sains. Akademik + hafazan. 2 tahun pencapaian di sana mmg cepat nampak perubahan dr segi Bahasa Arab, Akademik. 

Tapi Hafazan lemah sedikit.  My concern is Anak2 nak lebihkan bahagian Hafazan & jadi Tahfiz yg berjaya. I think sebab banyak Homework yg nak kena Catch up jadi tak dapat nak pick up yg Hafazan tu dengan Cepat. Madrasah ni pun mmg quite tegasla. Everything pasal anak selalu je tulis dlm Buku Komunikasi. Even anak bawak Gunting kena rampas & siap bgtau kalau nak claim balik mak ayah kena dtg. lol..(Sedikit over disitu).. Act bila dah 2 tahun kat situ tak berapa berkenan dengan pengurusan kat sana. Especially bahagian pengetua. hurmmm.. malas nak komen tapi mcm tak sesuai pun ya jadi pengetua. Rupanya ramai Mak Ayah yg tak puas hati juga pengurusan kat situ dan hantar ke tempat lain & finally lebih cemerlang! Yela semua kejadian ada sebab dan musabah Allah nak bg yg lebih baik kan.

Jadi bila Aqil masuk Darjah 3 we decide nak move on ke New Tahfiz dan kat sini sepenuhnya hafiz. Akademik pula berasingan di luar. Dalam seminggu je nampak perubahan si Aqil lebih ceria, semangat dan happy. Mebe sebab Environment serba serbi baru.  Rasanya masa Madrasah yg dulu dia agak tertekan. Jadi skrg sepenuhnya focus hafazan shj. Lebi relaks dan tak tepu. Alhamdulillah dah masuk 6 Bulan di tempat baru tahfiz, he managed to hafal almost 2 juzuk & surah2 pilihan macam Yaasin, Sajadah & Al Kahfi..Hati ibu mana yang tak sejuk bila lihat anak sendiri dah fasih imamkan Adik dan sahabat dia yg lain. (Tulis ni pun rasa cam sebak ;(.. Alhamdulillah.. Sentiasa Doakan Aqil Haarith Bin Hasbi jadi Orang yang berguna untuk Masyarakat dan Berjaya di Dunia lebih2 lagi Akhirat. Amin amin Ya Allah. 

Actually ramai yg salah sangka sebenarnya.. Kalau anak Full tahfiz mcm mana Akademik etc & apa Bidang dia nak kerja nanti. Dulunya  mmg berfikiran begitu. But all this change my mind bila Allah temukan saya dengan sorang hamba Allah di satu Pusat Tahfiz. Dia bertanya dgn saya. Apa target Puan pada si Anak? Jawab saya, saya nak dia Berjaya menjadi Hafiz yg menghafal 30 juz Al Quran. Kenapa saya mcm ni dan minda sy sebegini? Semuanya titik perubahan setelah saya kehilangan Adik kesayangan secara drastik! Hari ni dia ada spt biasa gelak tawa riang. Esoknya Allah dah ambil nyawanya. Kita pun belum tentu bila nak dijemput. Mungkin Esok atau Lusa. Allahu.. Oleh kerana itu adalah salah satu Sebab yg teramat kuat mendorong utk jadikan Anak2 saya sbg penghafaz Al Quran dan dapat memberi Syafaat pada Ibu Ayah di Akhirat kelak.

Kata Si Ustaz, ramai yg salah anggapan tentang Tahfiz. Klu tak ambil akademik xda peluang masa hadapan. Peluang masa hadapan tak da sapa boleh ramal kecuali Allah Azzajawalla. Sistem tahfiz yg praktikal di  Malaysia, once anak kita dah tamat hafaz 30 juz Al Quran terpulang pada mak ayah utk teruskan pengajian disini atau pun di Mesir atau memana shj. Jika kita memilih utk sambung ke sana, nnti balik ke sini  dia akan ambil terus utk menduduki SPM. Persiapan menduduki SPM akan diberi masa utk diaorg belajar akademik yg asas. Kalau namanya dah penghafaz al quran yg lain pastinya mudah nak hafal and paham kan. lps tu, dia boleh sambung di mana2 pengajian based on Minat. If nak Jadi doktor, teruskan pengajian as a doktor or etc. Jadi tiada istilah tak da masa depan utk org yg bergelar tahfiz. Cumanya peringkat kecil ni mak ayah sendiri ubah sistem dr kerajaan ke Swasta. Berdasarkan pengalaman sendiri 6 thn belajar nak sampai ke upsr mmg dah x ingat apa pun dah. haha.. Tapi surah2 lazim yg Hafal dari kecil tu la yg melekat di kepala sampai sekarang.


Target 2-3 tahun Aqil Tamat jadi hafeez,  me & hubby plan nak send Aqil to Mesir..(semoga diperkenankan Ya Allah!) That time dah 13 tahun. Disebabkan ini jugalah menjadikan Satu Push factor dlm my list "BIG WHY". Sediakan Dana yg Cukup utk bg yg terbaik pada Anak2. Itulah salah satu saham Akhirat kita sbg pendidik Ibu Ayah. Kalau Cantik Coraknya, cantiklah ia. Jika Buruk lakarannya Buruklah ia. 

Bila kita dah plan dan lakar impian untuk anak2, sentiasa berikan satu Gambaran dan lakaran  inspirasi untuk anak2 utk trs Move On.  Allahuakbar! Semoga Aqil Haarith Bin Hasbi menjadi seorang Tahfiz yg menyejukkan Hati Ibu Ayah. Ameen....

tahfiz


Isnin, 6 Jun 2016

Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum


Salam Ramadhan Kareem yang penuh keberkatan lagi penuh keinsafan pada Semua umat Islam di seluruh Dunia. 

Tips kekal cerdas berpuasa

Ok, Sharing untuk Kekal Cerdas Bertenaga sepanjang Bulan Ramadhan

minum 8 gelas air waktu berpuasa

1) Mengambil 8 Gelas Air Selepas Berbuka

Di antara waktu berbuka hingga ke waktu sahur, cuba untuk bahagikan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Di antara waktu cadangan ialah:-
  • 1 gelas selepas bangun sahur
  • 1 gelas selepas bersahur
  • 1 gelas selepas azan Maghrib
  • 1 gelas selepas solat Maghrib
  • 1 gelas selepas makan
  • 1 gelas solat Isyak
  • 1 gelas selepas solat Terawikh
  • 1 gelas sebelum tidur
  • Dah cukup 8 gelas
Kalau nak lagi bagus, boleh amalkan  Min Kaffe sebelum dan selepas berbuka sebagai tambahan pembekal tenaga segera dan berpanjangan.

2) Galakkan Anak-anak Minum Air Kosong

Sebaik-baiknya, galakkan anak-anak kita untuk minum air kosong. Sekiranya sukar, boleh berikan mereka jus buah-buahan atau pop ais berperisa (sebaik-baiknya jus buah-buahan yang disejuk bekukan seperti ais krim pop)

3) Jangan Mengambil Pil Bergaram

Ramai di antara kita yang mengambil garam berlebihan dalam diet mereka. Jika bimbang kehilangan mineral tubuh melalui peluh, boleh pilih minuman sukan. Sangat disyorkan mengambil minuman isotonik rendah atau bebas karbonat.

4) Berhenti Kerja Berat Sekiranya Tidak Mampu

Segeralah berhenti melakukan kerja berat atau kerja luar (outdoor work) sekiranya berasa pening, hendak pitam atau terlalu letih.

5) Pakaian Nipis

Memakai sehelai pakaian yang ringan, berwarna terang sekiranya bekerja di luar rumah. Tukar segera kepada pakaian kering sekiranya ia dibasahi peluh. Elak sama sekali memakai pakaian daripada getah (tiada pengudaraan).


Makan buah tembikai cerdaskan badan

6) Mengambil Buah-buahan

Tembikai mengandungi 90% air. Jadi sangat disyorkan mengambil buah tembikai sewaktu berbuka. Oren, limau gedang (grapefruit) dan tembikai lain seperti tembikai susu turut mempunyai kandungan air yang tinggi.

7) Mengambil Sayur-sayuran

Walaupun kandungan air dalam sayur-sayuran tidak setinggi buah-buahan, namun ia turut menjadi sumber air yang kaya dengan nutrien. Amalkan mengambil saderi, timun, tomato, cili hijau dan salad. Boleh juga dijadikan jus campuran bersama buah-buahan.
Kandungan serat yang tinggi juga sangat bagus untuk kesihatan, apatah lagi sewaktu berpuasa.

Yang penting, perhatikan apa yang kita makan dan minum sewaktu berbuka dan bersahur. Jangan makan tak ingat dunia. Lepas tu satu hari kelaparan…hehe. Bersederhana itu adalah terbaik. Semoga tips mengelakkan terhidrasi pada bulan puasa ni dapat membantu semua untuk lebih cergas dan sihat pada bulan yang penuh berkat dan rahmat ini 🙂


Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Rabu, 27 April 2016

Para para Sakura!

My Dream Come TRUE!! Alhamdulillah dengan izin Allah dapat jua melihat Cherry Blossom Bunga para para sakura live depan mata. SubhanaALLAH cantikkk sangat!! Bab kata omputeh "I cant describe by word, you must see with your eyes"..ecehhh~~ haha!:p

Jika korang ada peluang ke Negara Luar dari Malaysia, Jepang is one of da most attraction Country to Travel! Kalau nak pergi FREE dengan kitaorang Jom sama2 Bisnes.hehee..kann dah terkena..lol;p

Tapi masa kitaorang pergi ni bukan lagi betul2 musim Bunga Sakura.. Tapi adalah buah2 nya yang baru nak berputik kembang mekar.. Tempat yang kitaorang pergi ni di 'Osaka Castle'..Bemacam warna dan warni menghiasi Kebun Osaka Castle. Time ni waktu pagi and sejuk beku tangan2...uhuk.. Nak ambil gambar bukak pakai glove tu. Jari sampai cramp kemerahan dek kerana sejuk angin yang kuat membeku.. 1' celcious kooo...

Adibah karimah di osaka castle

melancong di osaka

bergambar kenangan di osaka

bersama kawan kawan seperjuangan di Osaka Castle

kenangan indah di osaka

Adibah karimah di Osaka Castle

bersama geng gdp shah alam

permandangan indah bunga sakura

bersama zahirine

cantik bunga sakura

bunga sakura kembang mekar

peluang jejak bumi osaka

pintu gerbang osaka castle

Rasa Puas bila dapat jejak dengan kaki sendiri berpijak di Negara Osaka Jepun. Sebelum ni just baca2 di google and Blog2 orang lain.. Now im in picture..;)

Settled di Osaka Castle, Next Destination ke Shinsaibashi.. Rasanya kalau nak tawaf dekat area sini memang amik masa 5 hari 5 malam. Baru la korang boleh khatam kedai satu2..haha! based on my experience la kan, sepanjang tempat di shinsaibashi ni tak lari macam di petaling street. Tapi kat sini more upgrade la skit kan. Barang2 cam baju ke seluar, kasut etc not exactly from japan actually. kalau tengok banyaknya "made from China, Taiwan and paling banyak kitaorang jumpa made from Vietnam!" hahaha...lol;p

Haaaa, kat sinilah tempat nya kalau korang nak tengok sangat Branded Handbag yang dijual Second Hand.. ada la dalam 3 ke 4 buah kedai yang jual barangan second hand handbag yg Original one punye cayy... Jejumpa je kedai tu terus serbu masuk punya la excited! tapi sedikit kuciwa..haha.. Bag LV especially belambak diaorang nak let go & just pamerkan dekat luar kedai je kot macam sotong kering! hahaha... menggeleng kepalaku. migrain kejap! baru excited nak beli kekononnya kata murah lass sangattt.. (lol atas bahu;p)

jenama chanel second hand handbag di osaka

pelbagai pilihan jenama tas tangan mewah

bag second hand

jenama louis vuitton di osaka

Tapi ada yang cakap Kedai "Brand Off" second hand handbag di Tokyo. Not in Osaka. So mostly handbag lover tertumpu di sana. Mebe yg expert pasal korek lubang2 kat mana ni mmg win la. Sebab tengok dekat instagram mmg from Japan didatangkan khasnya then diaorg jual balik malaysia still murah. But im not sure tempat tu dimana. Jadi geram la jugak sbb tak dapat yg dihajati. Then decide simpan melontar di Outlet jela esoknya pulak. huhu

makan tako tako di shinsaibashi

Datang ke Jepun tak sah kot kalau tak try Sushi, dorayaki & Tako.. Kat kl pun banyak tapi mebe tak sama. So this time kitaorg try tako squid.. Mmg puas hati la tengok tuu seketol besar sumbat dlm tako tu ha... ;p

makan makan di osaka

To be continued...

Rabu, 20 April 2016

Meet Harry Potter!

Meet Harry potter at Universal Studio Japan!

Get ready dari hotel seawal jam 8 pagi menuju ke USJ.. Seharian nak berkampung di Universal Studio Japan and back to kebudak budakkan lah pulaknya jadi. ekeke.. Ok, kalau korang yang memang first time ke Osaka ni, rasanya USJ is the most important things yang korang kena tuju. Paling Top sekarang yang seluruh dunia bercerita pasal perkampungan Harry potter yang terbesar didunia dlm alam Universal Studio. Actually im not really fan harry potter ni tapi adalah juga melayan skit2 movie tu. kalau tak tengok pun tak da la kemaruk nak carikan.haha... Disebabkan terpengaruh cerita Si Travel Agent ni yang cerita pasal harry potter tak kesudah, jadi kami sanggup beratur nak masuk dalam dunia fantasi harry potter selama 3 jam beratur!! perghhh! tapi nasiblaa datang berkumpulan yang geng sekepala.. masa beratur kecohh pakat2 bercerita kisah masing2 sambil beratur sambil makan baki2 dari breakfast hotel. Yang mana tapau telur, tapau ketupat, sambal serunding etc.. dah macam hari raya daaa.. so lets kita enjoy dulu gambar2 pengembaraan sepanjang berkampung di USJ and kita selit2 juga bercerita apa yang menarik dalam tu..

adibah karimah in USJ

ADIBAH KARIMAH AT JEPUN

depan pintu gerbang universal studio japan

gembira bersama kawan kawan di USJ

Time ni baru sampai depan pintu, menjerit tak hengatt dah laki sebelah!  Macam jakun, teruja & like orang kampung masuk bandar..haha~~;p.. Dalam  ni memacam karakter pun ada like superman, batman, spiderman, hello kitty, snoopy and so on.. Jadi dah tahu nak kena beratur panjang, 1st place kitaorng terus sambar beratur masuk perkampungan Harry Potter.

HAPPENING DI USJ

beautiful architecture at harry potter
Pintu Gerbang nak Masuk perkampungan Harry Potter.. Seriously, Tergamam!! Cantikkk sangat macam nak menangiss!!

adibah hasbi dan zahirine

geng bisnes haio

beratur nak masuk harry potter ride

kenangan terindah di usj

MasyaAllah, Beautiful Architecture

adibah karimah gembira sakan di usj

tempat yang best

husband and wife di usj

Ok, time ni kitaorang baru keluar dari perkampungan Harry Potter. my review is...Best Giler and tersangat Ohsemmm babehh!! Dalam ni actually yang beratur panjang tu sebab nak ride 3D dalam dunia fantasi Harry Potter. Beratur 3 jam tapi naik ride adalah dalam 10 minit! Huawawa.... Masuk dalam tu pakai spek hitam 3D then si Harry Potter ni bawaklah naik penyapu ajaib dia tu terbang sama2 untuk selesaikan misi banteras orang jahat..haha.. masih teringat2 meligat lagi dlm kepala ni.. Gileer tak best! menjerit tu mesti bila macam korang rasa depan2 bercakap dengan karakter2 tu..haha! memang baloiii la kalau beratur 3 jam pun! pengalaman yang tak kan dapat memana and not sure la bila la pulak nak dtg sini kan. thumbs up!!







Its time to go back and have a Dinner! Malam tu kitaorang disajikan Makanan Turki berdekatan dengan Shinsaibashi. Tempat ni pun memang kalau ke Osaka dah jadi satu tumpuan pelancong membeli belah dekat sini. Actually Jepun ni semua barangan pun mahal. Imagine souviner paling cikai yang plastik pun RM15 ke RM20 satu. kalau kat kl ni rm0.50je kot..ekekek! tapi kalau nak shopping sini baik jangan convert la into RM nanti kan menangis air mata darah pastu korang duk asyik main 'letak angkat letak angkat' sebab kepala ligat pikir nak beli ke tak..haha! sebab kenangkan harga jauh lebih mahal and barang sama je kot macam di petaling street. yang bezanya sebab beli di Jepun... Jadi kalau orang tanya ko beli mana kasut ni..aku beli jepun.. Jadi nampakla kehavockan ckit even sama jurr dengan PS..lol;p

gembira di shinsaibashi

berhadapan restoran ketam di shinsaibashi


bersama mascot glico man di shinsaibashi

With Glico Man yang menyala mengerlip ngerlip! time ni sejuk tahap beku -ve celcious ok!

Back to Imperial Hotel and zzzz... so, sambung lagi untuk next day yg lagi happening melihat Bunga Sakura! yayyy



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...