Rabu, 23 April 2014

Hebat Berniaga Online Johor Bahru!

Hebat Berniaga Online di Johor Bahru pada 26 April 2014

JOM WARGA JOHOR JOIN SEMINAR 

HEBAT BERNIAGA 

ONLINE 100% PERCUMA!!


✔️Kami akan dedahkan cara untuk dapatkan income harian, mingguan dan bulanan bermula RM 600- RM2000 & lagi melambong!???

✔️Khas menarik dalam seminar ini anda akan pelajari :

● Ingin berniaga tapi x tahu cara ? Kami tunjukkan cara yang terbukti berjaya
● Minat berniaga tapi x tahu produk apa ? Kami sediakan produk hot!
● Pernah berniaga tapi kurang berkesan ? Kami tunjukkan teknik marketing berkesan
● Nak berniaga online tapi x pandai ? Kami tunjukkan cara bisnes online pukau pelanggan
● Biasa berniaga online / offline tapi sale biasa lebih teruk tak ada sales , kami tunjukkan cara sales melambong tinggi

✔️Apa yang kami tawarkan : 
● Bisnes bersama mentor yang terbukti berjaya
● Team group Elit
● Teamwork Support 
● Teknik marketing meletup
● Teknik sedut duit pelanggan
● Bimbingan personal coaching online/offline sepanjang masa

Anda berminat ?
SMS kod kupon
HBO JOHOR NAMA ke 019-6615447
Tempat untuk anda akan kami sediakan!;)

"Jangan tunggu, Jangan perhati, cepat2 SMS kami"

Selasa, 22 April 2014

Roadshow Ateam Utara!

Roadshow Online Business 
Awesomazingteam Utara!

Alhamdulillah dan tahniah pada warga Utara yang ambil peluang bersama2 dengan Ateam untuk mendengar peluang menjana pendapatan sampingan! Bab kata Dr Azizan,  anda Kaya dan Berjaya..thumbs up!;)


Kalau nak pergi Utagha mesti rasa excited sangat! My second hometown la kiranya dulu Utagha ni. Dari zaman study matrik changlun, then continue sambung degree di hulu kampung UUM Sintok!ekekke..Masa study dah kawen pun. So tinggal kat rumah sewa di Changlun, hubby pulak berulang dari Changlun ke Klinik Kesihatan Kuala Nerang! haaa, gigih tak ulang alik demi nak duduk sama2 dengan si isterik satu bumbung.ecewahh!hahhaa...kalau orang utagha tau la cam mana jalan ke kuala nerang tu. Melalui jalan2 nipis,haluih, lembu lintas macam jalan depa sendiri jah..hihi.. Hari makan hari, bulan makan bulan, tahun makan tahun lebih kurang dalam 8 tahun jugak la stay sana sejak saya berumur 18thn! 

Lepas tu pindah Jitra beli rumah kat sana di Condominium 900 Darul Aman. kenapa ek 900? sampai laaani ku pening ngan nama 900 tuh.ahakss..lol;p. Family siap cakap, sampai dah beli Rumah di kedah, jadi warganegara kedah la hang!haha.. Dari KK Kuala Nerang, husband dapat juga berpindah ke Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setaq dibahagian Oftalmologi (mata). Me? open my own boutique masa tu di kiosk Giant Al Bukhary, then Jitra Mall! huwarghh, kenangan sangat ok! Bila teringat, nitis2 jugak ayer mata. Banyak kenangan indah, suka duka, pahit getir perjuangan. gituuuu;p. Hidup tidaklah selalunya cerah, tidak juga selalu mendung bak kata pepatah. Ambil keputusan nak berpindah ke Kuala Lumpur pun ada sebab2 tertentu juga. Kiranya boleh cakap cam ni la, di Kuala Lumpur walaupun penduduk yang padat,sendat, tapi lubuk mata air pencarian rezeki sangat luas disini. Kira panjangla cite. hahaa..Kalau berminat nak tahu details, bolehla kita coffee2 cay..lol..tetiba!;p

Terpanjang pulak kalau cerita bab2 kenangan kan!sonokkk bab kata orang alor setaq!gheee;) Tapi this time just boleh stay 2 hari 1 malam sahaja. Sebab mr hub tak boleh cuti panjang. Jadi kami hanya ke Butterworth  Penang sahaja. Plan next time nak bercuti panjang bawa satu family ke langkawi, penang and sekitar dengannya if dipanjangkan usia. In Shaa Allah.


On the way to Utagha! Gambaq selfie wajib dah sekeping nak masuk instagram..hehe.. Time ni bawa anak teruna no 2. Sebab pergi pun 2 hari 1 malam je. Jadi yang lain tinggal dengan adik dan bibikss..

Sampai di Butterworth around 3pm. Check in hotel dulu then petang tu terus seat down with one of my leader in Utara DSM Salwatul.

Bila datang Butterworth ni, partner2 memang dah habaq mai suh p pekena nasi kandaq beratur. Ingat kan pukul 8pm dah open, sekali call partner izza yg sememangnya orang butterworth bagitau depa beratuq pukui 11 malam sampai 5 pagi! hamboihhh cheq, tak larat kot nak tunggu kul 11pm. hikhik.. So fikir time ni tak pela tak de rezeki. In Shaa Allah next time. Ada jugak ajak husband pergi try nasi kandar jamal yg dekat area hotel, tapi dia tak minat sangat dengan nasi kandaq. Act, saya pun kureng nasi kandaq tapi bila di physco partner2 yang bagitau sedap sampai tak tidur malam, balik kl teringat2, ayaq liur selalu keluar bila teringat2! hoishh, harusla try ok! Boleh plak si suami cakap kuah tumpah2 si mamat isi lauk. Nampak tak bersih. ishhh, dia ni! tak nak tumpah buat sendirik. yang tumpah leleh tu la syiok kan! takpela paham istilah seorang doktor..ahakss ;p

Nak jadikan cerita, malam tu memang rezeki Adibah Karimah. Tak tidur lagi golek2 atas katil sampai 1 pagi sebab siapkan slide presentation untuk next day. Group whatapps Ateam memang selalu traffic jam walaupun sampai 3-4 pagi! bercerita isuse2 terkini berbisnes sakan. Sekali izza celah dia duk tengah beratuq nak makan nasi kandaq beratuq tu sebabkan baru sampai drive dari KL.

Ape lagi meroyan la kak eton atas katil.. Mana taknya rasa rugi yang amat sangat dasyat kalau tak mencuba dah alang2 datang kan! ha ayat tak leh blah.hahhaaa.. Sebab dekat sangat kot boleh jalan kaki ke tempat tu area Hotel yang kami stay. Palm Inn Hotel. Nak kejut si suami konpem2 dia tak nak sebab lena dah diulik mimpi. Jadi sorang partner Safarina nak pergi makan jugak dan dia la yang amik Mak yung nih. Mekaseh Safarina siap belanja makan! katanya pelancong..Pelancong sangattt..ekekeke;p

Kalau lakiku tengok mesti tak makan duk neleh2 tu.hahaha! 

tadaaa!! Ayam madu dan telur udang. Safa amik telur sotong.

Tu diaa, beratuq. Time nih dah pukul 2 pagi. 

Alhamdulillah, tercapai juga nak makan Nasi Kandar Beratur Butterworth, penang! Balik hotel basuh kaki, gosok gigi then tidur dalam kekenyangan mimpi indah.hikhik..;p

Breakfast jam 8 pagi then get ready untuk Roadshow Utara!yeahhh..;)

With beloved partner Safarina. Actually nak tunjuk lipstic we olls! by nyx.. cun x?hehe.. macam2 colour ada. Murah pulak tu. berbaloi sangat! tak sampai 30 hengget!! kalau nak order boleh juga pm. Safa jual!;)

So, what next?? Here we go "Roadshow ATeam Utara"

Emcee of the day by DSM Salwatulmazrah. Even 1st time diberi tugas as a emcee, tapi proud sangat dengan wawa! Macam dah biasa sangat jadi emcee. like pro emcee!;) Group wawa makin hari makin berkembang di Utara. Bukan sahaja di Utara tapi dah lebarkan sayap ke seluruh Malaysia. Tahniah! inilah hasil kerjasama dalam satu Teamwork yang padu. Sama2 buat, sama2 dapat!;)

First speaker by DDM Efah Mustaffa. Present about "Sabun Marine Essence Bar" yang makin hari makin melambung sales! Kesan yang sangat ketara boleh lihat perubahan dalam masa hanya 1 hari sahaja! My next Crown Diamond Manager soon! Group Berkembang bukan sahaja di Malaysia, bahkan termasuk Singapore dan Brunei. Congrats!! Keep it up & teruskan usaha tanpa henti pasti hasil sentiasa dinikmati.

Demo Sabun Hijau Marine Essence Bar vs Sabun X di pasaran!

Boleh lihat hasilnya sendiri. Kalau anda sendiri sememangnya dah pakai Sabun Hijau ni boleh buat demo test di rumah. Nyalakan api di bawah sudu belah kiri sabun hijau, manakala yang kanan sabun X! Confirm terkejut kak eton melihatnya! Mana tak terkejutnya, yang sabun hijau walaupun cair tapi still maintain bau yang sangat wangi dan still kehijauan! Tak berubah..Tapiii, yang sabun X bau yang sangat busuk dan jadi kehitaman! Boleh lihat sendiri betapa banyaknya dicampur dengan bahan kimia. Yang sental di badan pakai hari2 of course bahan2 kimia terus menerus masuk dalam badan kita.

Second Speaker by DDM Dr Hasbi. Also my next Crown Diamond Manager. In Shaa Allah soon! Deliver topic Kepentingan Online thru FB Ads. Kalau dah tahu sendiri skill memang mudahnya untuk menjemput rezeki. My partner, my strength, backbone in this business. Even just do this bisnes as a part time, tapi partner beliau tak kurang hebatnya juga. Pelbagai professional background ada dari lawyers, engineers, doctors. Peluang yang datang sama2 dikongsi bersama yang lain.;)

After Coffee Break, continue dengan our Killer product "Biovelocity Sleep Mate". Last call promotion end of April Buy 3 FREE 1! Sangat2 rugi kalau lepaskan peluang. Dapat FREE pakai sendiri.

Demo Before and After. Boleh rasa energy masuk dalam badan kita hanya dalam masa 10 saat sahaja! Amazing right? Belum cuba belum tahu. Kalau dah rasa kesan penggunaan memang nak bawa ke hulur hilir 24 jam!..;p


Last Speaker by owner this blog, CDM Adibah Karimah. I'm sharing how to generate income easily thru online daily, weekly, monthly, yearly! Kita sendiri boleh lihat hari2 kehidupan kita. Dimanakah kita? Tempat yang sama atau sentiasa berubah2? Kalau ikutkan harga minyak tak pernah nak turun even harga gula sekalipun kan! Tapi peluang berbisnes bersama kami, anda mampu generate income basicly dari RM 600 hingga ribuan dari hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan, tahun ke tahun. Boleh beranak pinak! "Sabar sebelum Syabas"!;)

In Shaa Allah, dengan IzinNYA jua. Kalau kita sendiri tak merubah kehidupan kita, siapa lagi yang akan ubah?? Tanya hati, dan jawab sendiri..;)


Penangan Roadshow, Client terus sign up as our team members under SSM Izza Munirah. Congrats pada yang ambil peluang. Alhamdulillah. Semoga sama2 kita terus maju ke depan bersama Awesomazingteam. Amin Ya Rabb!

Alhamdulillah, selesai juga event Roadshow Ateam Utara. Ada peluang kami akan datang lagi berkongsi peluang dan ilmu bersama-sama orang Utara. Walaupun sekejap sahaja masa, tapi rasa puas sebab message sampai!;)

Sebelum bertolak balik, My partner Ida suggest datang merasa Rojak Tonggek pulak. hehe.. Kami ni pantang actually orang suggest tempat makan, pantang terus pergi!hahahha... Katanya tertonggek disitu. Unik sungguh macam mana tertonggek tu. Kelakar pun ado. So, ayuh! lepas check out desup pergi kesitu.

Haaa, tu dia Tempat Rojak tertonggek! Nampak tak bekas kuah rojak tu. Makan kat situ then terus celup rojak makan ramai2 tertonggek disitu. ekeke! itulaa kenapa nama 'Rojak Tertonggek' . Tapi kami just take awayyy.. Makan dekat luar kereta. Tak sanggup sebenarnya nak mencelup beramai2 kuah colek itu.. gheee! pelbagai kaum yang datang mencelup celup kuah itu.ekekek.. Jadi take away ajela senang, dapat kuah baru..yihaaa!;)

Perjalanan diteruskan pulang ke Kuala Lumpur. Syok sebenarnya kalau highway dari Kuala Lumpur ke Utara. Sebab banyak hentian rehat yang besar and tempat makan yang best2 especially kalau berhenti di R&R Tapah. Baskin robbin pun ado. Kalau KL-Timur tak berapa syok sangat jalan highway sebab R&R kurang dan makanan pun kurang..lol;p Buat perbezaan la pulak.ahaha.. Alhamdulillah, selamat sampai di rumah around 8pm.

So, dimanakah lokasi seterusnya?? Of course this coming 26th April, Sabtu bertempat di Hotel Crystal Crown Johor Bharu. Jom Warga Johor book seat anda bersama kami. FREE sahaja! Kami akan berkongsi rahsia ilmu marketing online berbusiness cara lebih mudah dan efektif! Anda buat, anda pasti dapat! I also will be there.. Holla-holla me ocayyy..;)


Love,
Adibah
019-6615447

Ahad, 20 April 2014

Awesomazingteam "Seafood Wo Lai"!


Assalamualaikum readers adibahkarimah.com!..Sorry lama tak mengupdate blog.;p Banyak actually story mory yang nak share with you guys, tapi kekangan masa untuk mengupdate blog, editing pics, busy with new projects with team mate! Masa memang mencemburui kita.gituuu.hehe. But, i try my best untuk tidak menyepikan my blog yg cumels ini ya. So sorry guys!;)

This entry nak celoteh sedikit about my team members under Adibah Karimah proteges, Awesomazingteam a.k.a Ateam! Alhamdulillah, group makin hari makin berkembang dan progress business partners doing very well! Kepuasan seorang leader apabila melihat keceriaan wajah business partners yang happy, seronok dengan hasil yang dikecapi masing-masing. Im not a good leader, but i try to be good to my team members from time to time..In Shaa Allah;)

Last weekend i had a small class with my team members untuk mencurahkan ilmu, strategi dan motivasi pada mereka. Tips2 panas yang disampaikan oleh mentor yg sememangnya telah berjaya dicurahkan pula pada anak-anak didik untuk terus maju melangkah ke depan! At the same day, celebration achievement for my team members yang qualified "Seafood Wo Lai" in March.

Awesomazing Team Class di Batu Caves

Awesomazing Team Class di Batu Caves sesi bergambar

Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai
 Congratulations to 24 members in Awesomazingteam! Yang lain jangan berputus asa, banyak lagi projek yang menanti.Cake ni pun sedap dan cantik!Sayang rasa nak makan.ahakss.. Sesiapa nak juga ala-ala cake like this can pm me!.lol..tetiba.haha;p

Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai di restoran

Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai dimulakan bacaan doa oleh Dr Hasbi
 Kata-kata aluan dan Bacaan Doa untuk memberkati lagi majlis by DDM Dr. Hasbi Harun

Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai makan tengahari
Makanan kat sini not bad la. Variety of seafood! Ketam, Udang Galah, Sotong, kerang, lala..Lobster je xda. Kalau ada dah lama rembat sekali.ehehe.. So sesiapa nak try makan kat sini boleh cuba di Restoran Wira, Jalan ke arah UIA batu 8.

Awesomazing Team kenyang meraikan pemenang seafood wo lai
Muka-muka kehappian, kekenyangan

Awesomazing Team aka ATeam meraikan pemenang seafood wo lai

Awesomazing Team meraikan sambil potong kek pemenang seafood wo lai
Tibalah masa kita potong cake beramai-ramai..;)

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai
 Group photo with Awesomazingteam members! Blessed that I have all of you in Ateam;)

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai bersama team Johor
Ateam Johor! Afdzan, Fiza, Anita

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai bersama Wana
Ateam Terengganu, Wana

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai dgn Shu dan Irine
Ateam Lembah Klang, Shu & Irine

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai with team Radenina
Ateam Lembah Klang, Zahirine team! Radenina, Irine, Azie, Nadia

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai dgn team DDM Efah
Ateam Utara, lead by DDM Efah Mustaffa

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai gambar collage
Alhamdulillah, small class & small event went very well. Semua orang happy, kekenyangan dan kepuasan terpancar di muka mereka. Mari kita teruskan lagi Usaha dan bantu yang lain pula untuk sama2 kita capai target dari semasa ke semasa. In Shaa Allah;)

bergambar dgn sabun marine essence beauty bar

Last picture by me Adibah Karimah dengan Timbunan Sabun Marine Essence Bar dengan permintaan yang melambong tinggi dari clients serata dunia! Pengedar seluruh Malaysia @ Luar Malaysia juga diperlukan. Sesiapa yang mencari peluang berbusiness side income dengan mendapat hasil bonus RM600-RM2000 daily, weekly, monthly income, do pm me ya;) I'll show you how to generate income easily just thru online.

Love, 
Adibah
019-6615447 

Khamis, 13 Mac 2014

Day 3 and Day 4 Gold Coast Trip


Day 2 with Blue Theme! 
Kat sini pukul 4 Pagi dah cerah. Selalu terkejut ingat terlepas subuh. Yela, kalau kat Malaysia dah cerah kalau nak solat time tu bab kata orang2 tua, Solat gajah la (kira terlepas waktu subuh, kenala qadar)..;p

Before turun Breakfast posing dulu with cinta hati berlatar belakangkan pemandangan luar balcony. Sangat indah!;)

Bergambar dari balkoni Outrigger Hotel Surfers Paradise

Aktiviti pagi dah happy sakan! Mana taknya first time kot nak naik Jet Boating. Memang terbaekk pusingan boat ni di tengah laut! Hi speed jangan cakapla lebih kot 200km/j..hahaa! Yang duk depan & tepi merasala percikan air. Ada yang basah lencun! tapi tak kisahlah, janji havoc sangat boat ni. The best lah! thumbs up..;)








Selesai game pertama, then continue pulak to next destination to Sea World! One of attraction places must be visited if come to Gold Coast Australia.. Kalau bawak kids memang best & diaorang sememangnya sangatla happy! Berkampung di Sea World ambil masa yang panjang. Sebab banyak tempat kat dalam tu nak kena khatam. Nak tengok Dolphin show, Lion Show, nak naik roller coaster lagi & macam2 la kat dalam tu. Jom kita layan picture2 kat bawah ni.;)










Spongebob pun kitaorang layanzz ok!ekekeke..;p

Its time for Lunch babeh! Lunch semua disediakan company. Yang bestnya special served only for us! Buffet style & Orang luar tak boleh masuk selagi kitaorang tak settle lagi makan. Ha, macam mana tuh? curlastt..;)

Actually kat sebelah toilet pun nak bergambo kononnya nak ambil picture ikan nung sebelah dinding. Nampak tak? ahakss.. Bila pergi dengan geng sama kepala sume pun jadi poyo2.lol;p


Yang ni pulak kes main tembak2 air kenakan orang dalam boat.hahaa! Diaorang2 kat luar menyorok. Then bila datang boat kat depan yang kat luar ape lagi nung menembak sakanlah! Yang dalam tu kalau tak pakai swimming suit memang habis lencun dek kerana buatan diaorang. Serious kelako!!;p

Yang kat belakang tu roller coaster "Berani Mati" versi air! sesiapa yang naik memang salute habis lah.. Kat manala korang letak jantung tu kan. Daku hanya memerhati ajelah! Serious tak menyanggup..hahaha..;p


Ecehh, muka2 yang terover berani nih! Salutes la dekat korang sume in ATeam! kami sokong!hehee..

Actually, banyak lagi picture tak sempat nak di snap dalam ni sebabkan berkejaran nak naik macam2 games. Yang paling tak dapatt dilupakan kat sini, naik Jet Ski roller coaster.. Lupa nama dia, tapi macam naik jet ski la versi roller coaster.. Pecutan laju yang amat. Berdesup terus bila start jalan. Kecut jugakla perut2. Ha, yang tu I naik.. Sebab tak melibatkan Jantung. Hanya pusingan terbalik yang memeningkan kepala. Yang tu boleh terima lagi..hahaa..;p

Last before balik diaorang nak pergi memanjat. Kalau tak gayat xpe, silakan naik. Kalau memang diri tu dah gayat, jangan cuba nak naik. Terus terjun nanti..hehe

So, around 5pm kitaorang dah kena berkumpul di gate depan untuk balik ke hotel ready for Gala Dinner sebelah malamnya pulak. Malam tu bertemakan Hawaian style! Syok habis.. Macam dah jadi beach girl.hehee..;)





Sporting habis memasing kalau bab bergambo!ahaks..;)

Day 4 with Yellow Theme!
Kemana Destinasi? One Day at Movie World! A must to visit kalau datang sini cayy!;)


Selfie #adibahkarimah 

Awesomazing Team at Movie World! yeaaahh..;)

Both of us in front of Movie World!;) Happy moment!




This time baru Jam 830 pagi waktu Aussie. Kenapa awal sangat kan? Actually company dah buat special arrangement for us Breakfast together with Tony bros Cartoon! Wallawehh.. Movie World open at 8am only for us ok! Memang terbaikkk!  Movie world stars entertain us while  we having breakfast. Like Batman, Marilyn Monroe, Tweety, Charlie chaplin, Superman & so on..;)




Sedap sangat ais cream nih! Ben & Jerry.. Malaysia pun ado.hehe;)




Inilah Geng2 yang sehati sejiwa naik roller coaster yang sememangnya ku tidak sanggup! Mana taknya, kelajuan, ketinggian sampai jenguk atas sakit kepala2, kepantasan yang sangat menggerunkan kalau tengok!hahaa.. Efah Mustaffa, Zulhilmi, Hasbi Harun, Julia Nazren, Julianazriana im really salutess with you guys! Hanya yang betul2 memiliki keberanian boleh naik benda alah tu semua. Thumbs up babeh!;)

Really cute kan? Of course for my babyyy Amir Khalif!;)




For my familia, hasil sedikit tangkapan dari Movie World! Superman style..;)

Geng Awesomazing Team sume pakai baju Superman dek kerana terover excited dari Movie World!hehe.. Nak pergi dinner then jalan2 at Surfers Paradise.;)




This is last night! Bercanda di tepian pantai & we having a small talk heart to heart session. Seriously, we really enjoyed at Gold Coast Australia. Before this we do not know each other, but in this business we can be close like adik beradik! Thanxs guys. Hope we can be together forever! ;)


The next day, lontaran terakhir Shopping at Harbour Town. More than 200 stores you can choose & shopping. Barangan sedikit murah compare to Malaysia like Pandora & Oroton!




In Shaa Allah, till we meet again Gold Coast Australia. Kalau pergi beramai-ramai memang syok habis apetah lagi kalau FREE of charge!gituuu..;) Shanghai is our next destination! Niat dihati nak bawak anak2 pulak ke sini. Banyak tempat2 menarik especially for kids. Soon! Ok guys, hope you guys enjoys my story! Tq for reading..peace!;)

Love,
Adibah Karimah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...