Khamis, 13 Mac 2014

Day 3 and Day 4 Gold Coast Trip


Day 2 with Blue Theme! 
Kat sini pukul 4 Pagi dah cerah. Selalu terkejut ingat terlepas subuh. Yela, kalau kat Malaysia dah cerah kalau nak solat time tu bab kata orang2 tua, Solat gajah la (kira terlepas waktu subuh, kenala qadar)..;p

Before turun Breakfast posing dulu with cinta hati berlatar belakangkan pemandangan luar balcony. Sangat indah!;)

Bergambar dari balkoni Outrigger Hotel Surfers Paradise

Aktiviti pagi dah happy sakan! Mana taknya first time kot nak naik Jet Boating. Memang terbaekk pusingan boat ni di tengah laut! Hi speed jangan cakapla lebih kot 200km/j..hahaa! Yang duk depan & tepi merasala percikan air. Ada yang basah lencun! tapi tak kisahlah, janji havoc sangat boat ni. The best lah! thumbs up..;)








Selesai game pertama, then continue pulak to next destination to Sea World! One of attraction places must be visited if come to Gold Coast Australia.. Kalau bawak kids memang best & diaorang sememangnya sangatla happy! Berkampung di Sea World ambil masa yang panjang. Sebab banyak tempat kat dalam tu nak kena khatam. Nak tengok Dolphin show, Lion Show, nak naik roller coaster lagi & macam2 la kat dalam tu. Jom kita layan picture2 kat bawah ni.;)










Spongebob pun kitaorang layanzz ok!ekekeke..;p

Its time for Lunch babeh! Lunch semua disediakan company. Yang bestnya special served only for us! Buffet style & Orang luar tak boleh masuk selagi kitaorang tak settle lagi makan. Ha, macam mana tuh? curlastt..;)

Actually kat sebelah toilet pun nak bergambo kononnya nak ambil picture ikan nung sebelah dinding. Nampak tak? ahakss.. Bila pergi dengan geng sama kepala sume pun jadi poyo2.lol;p


Yang ni pulak kes main tembak2 air kenakan orang dalam boat.hahaa! Diaorang2 kat luar menyorok. Then bila datang boat kat depan yang kat luar ape lagi nung menembak sakanlah! Yang dalam tu kalau tak pakai swimming suit memang habis lencun dek kerana buatan diaorang. Serious kelako!!;p

Yang kat belakang tu roller coaster "Berani Mati" versi air! sesiapa yang naik memang salute habis lah.. Kat manala korang letak jantung tu kan. Daku hanya memerhati ajelah! Serious tak menyanggup..hahaha..;p


Ecehh, muka2 yang terover berani nih! Salutes la dekat korang sume in ATeam! kami sokong!hehee..

Actually, banyak lagi picture tak sempat nak di snap dalam ni sebabkan berkejaran nak naik macam2 games. Yang paling tak dapatt dilupakan kat sini, naik Jet Ski roller coaster.. Lupa nama dia, tapi macam naik jet ski la versi roller coaster.. Pecutan laju yang amat. Berdesup terus bila start jalan. Kecut jugakla perut2. Ha, yang tu I naik.. Sebab tak melibatkan Jantung. Hanya pusingan terbalik yang memeningkan kepala. Yang tu boleh terima lagi..hahaa..;p

Last before balik diaorang nak pergi memanjat. Kalau tak gayat xpe, silakan naik. Kalau memang diri tu dah gayat, jangan cuba nak naik. Terus terjun nanti..hehe

So, around 5pm kitaorang dah kena berkumpul di gate depan untuk balik ke hotel ready for Gala Dinner sebelah malamnya pulak. Malam tu bertemakan Hawaian style! Syok habis.. Macam dah jadi beach girl.hehee..;)





Sporting habis memasing kalau bab bergambo!ahaks..;)

Day 4 with Yellow Theme!
Kemana Destinasi? One Day at Movie World! A must to visit kalau datang sini cayy!;)


Selfie #adibahkarimah 

Awesomazing Team at Movie World! yeaaahh..;)

Both of us in front of Movie World!;) Happy moment!




This time baru Jam 830 pagi waktu Aussie. Kenapa awal sangat kan? Actually company dah buat special arrangement for us Breakfast together with Tony bros Cartoon! Wallawehh.. Movie World open at 8am only for us ok! Memang terbaikkk!  Movie world stars entertain us while  we having breakfast. Like Batman, Marilyn Monroe, Tweety, Charlie chaplin, Superman & so on..;)




Sedap sangat ais cream nih! Ben & Jerry.. Malaysia pun ado.hehe;)




Inilah Geng2 yang sehati sejiwa naik roller coaster yang sememangnya ku tidak sanggup! Mana taknya, kelajuan, ketinggian sampai jenguk atas sakit kepala2, kepantasan yang sangat menggerunkan kalau tengok!hahaa.. Efah Mustaffa, Zulhilmi, Hasbi Harun, Julia Nazren, Julianazriana im really salutess with you guys! Hanya yang betul2 memiliki keberanian boleh naik benda alah tu semua. Thumbs up babeh!;)

Really cute kan? Of course for my babyyy Amir Khalif!;)




For my familia, hasil sedikit tangkapan dari Movie World! Superman style..;)

Geng Awesomazing Team sume pakai baju Superman dek kerana terover excited dari Movie World!hehe.. Nak pergi dinner then jalan2 at Surfers Paradise.;)




This is last night! Bercanda di tepian pantai & we having a small talk heart to heart session. Seriously, we really enjoyed at Gold Coast Australia. Before this we do not know each other, but in this business we can be close like adik beradik! Thanxs guys. Hope we can be together forever! ;)


The next day, lontaran terakhir Shopping at Harbour Town. More than 200 stores you can choose & shopping. Barangan sedikit murah compare to Malaysia like Pandora & Oroton!




In Shaa Allah, till we meet again Gold Coast Australia. Kalau pergi beramai-ramai memang syok habis apetah lagi kalau FREE of charge!gituuu..;) Shanghai is our next destination! Niat dihati nak bawak anak2 pulak ke sini. Banyak tempat2 menarik especially for kids. Soon! Ok guys, hope you guys enjoys my story! Tq for reading..peace!;)

Love,
Adibah Karimah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...