Isnin, 6 Februari 2017

Be Your Own Boss!

Be your Own Boss 2017..!


Tahun 2017 diramalkan tahun yang sangat sesuai untuk memulakan bisnes sendiri dan menjana pendapatan. Ini kerana tahun 2017 ekonomi dijangka akan lebih mencabar. 

Cabaran kini makin terasa bila semua harga barang naik. Lebih menakutkan bagi warga kota yang sentiasa memikirkan tol naik, harga barang keperluan naik, minyak naik, and yang paling latest cukai touch n go naik sekali.. Tak tahula apa lagi yang diaorang akan naikkan lagi.. Tak mustahil tandas awam pun akan dikenakan cukai nanti.. uhuuu~~...

Duit sekarang ni mengalir laju mencurah2 macam Air Terjun.. Dengan keperluan anak nak sekolah, taska , tadika bibik etc semua itu sentiasa berlegar di benak fikiran masing2 sekarang. 

Terasa memang terasa kan! Tapi siapalah kita untuk halang semua tu. Nak bercerita pasal politik makin lama makin pening dan kita pulak yang kena nanti . So kita cerita bab nak cari duit extra income lagi best kan!;);p

Actually nak cerita my real story before berkecimpung dlm industri dunia networking.. Kira tahun 2017 adalah tahun ke 7 I'm doing this Network Business Marketing. Alhamdulillah, totally change my life 360.. Percaya dengan rezeki Allah jika kita betul2 berusaha pasti ada ganjarannya. Yang penting kita Focus apa Matlamat dan Impian kita. 

Permulaan me join this Business of coz tak lain tak bukan nak settlekan Hutang piutang segala mak nenek.. Perghh..! Runsing kan kalau fikirkan hutang hutang ni. Tapi bukan sesuka hati nak berhutang tapi atas desakan hidup. Pergi beli barang dapur nak swipe, pergi isi minyak swipe, pergi sana sini nak swipe.. Boleh kata sampai terover limit.. Huhuuu~~ macam mana la hutang tak bertimbun.. jenuh..! hewheww~~

I think this all problem semua merasainya.. Tapi kalau kita tak berbuat sesuatu macam mana our life akan datang..? Keluarlah dari zon keselesaan yang kita rasakan kita dah cukup selesa bahkan tidak! Itulah diriku jua sebelum berkecimpung dlm bisnes networking ni. Ego menguasai diri yang makin hari makin memakan diri.. Lama2 makan hati sebab kewangan yang sgt tipis.

Business adalah salah satu bantuan nyawa untuk kita survive dalam kehidupan kita yang mencabar ini. Tak kisah la mana2 bisnes tapi asalkan kita betul2 focus & buat sungguh2 pasti ada hasilnya. My sharing here, before you nak start berbusiness make sure your Product boleh jalan terlebih dahulu.

So why i choose this business? Sebab utama produk sememangnya dah laku keras, terover laris dan people keep on searching day by day..! Like Premium Beautiful Corset! Hari2 ada sales, hari2 ada yang nak order barang.. Itulah lagi senang kita nak build our own business! Kita la Boss, kitalah promoter and kita jugalah kuli. Tak sangkut dengan mana2 badan berkanun.. Haha😂😂

Second, the most important thing you guys mesti cari Mentor/ Business Guru to guide and build together Business..! Inilah yang paling saya jatuh cinta dalam bisnes ni. Naik jatuh turun bersama2 adalah bersama Mentor . Suara emas utk bagi semangat Bangkit dan terus bangkit..! Pengalaman mereka yang dah merasai income "Jutawan" dan bergelar "J" di depan tapi masih menunduk ke bawah bantu dan tarik sama2 utk merasai kejayaan di atas..! Semua ini adalah percuma. Best bukan?

Selain income harian, bulanan, tahunan, in this Business Network Marketing boleh juga merasai pelancongan PERCUMA ke serata dunia 3 x setahun..! All sponsored by company.. Just bawa passport & duit poket, yang lain semua ditanggung.

Alhamdulillah sehingga hari ini destinasi pelancongan ke-17 sentiasa melancong percuma bersama suami Dr Hasbi. Next Mac ke Itali!

Peluang bisnes dari rumah secara online bersama Adibah Karimah dan ATeam

Peluang perniagaan dari rumah secara online bersama Adibah Karimah




Business Networking ni sangatlah mudah kalau kita betul2 follow step by step. Macam mana nak dapatkan income bulanan RM 5000, RM 10,000, RM 20,000 dan sampai ratusan ribu semuanya ada cara if follow step by step..! I love to share what im doing and da best part lagi in this business kita dapat membantu menambah nilai hidup orang lain.

Peluang tambah pendapatan dari rumah secara online bersama Adibah Karimah

So if you Guys still riki2 mencari peluang perniagaan to backup your life and family, come & join us today with EziProject! Peluang anda nak tambah duit poket as a part time or fulltime start your own business dgn modal rendah tapi potensi income sehingga RM100k dalam 5 bulan!
  
With EziProject we will build together Empayer to be a Successful Business Person!


Peluang tambah pendapatan isi rumah secara online bersama Adibah Karimah
Business Consultant,
Adibah 



Khamis, 25 Ogos 2016

Star Trek Beyond vs Min Kaffe Red Carpet


Assalamualaikum & Happy Success all My Readers....

STAR TREK BEYOND vs MIN KAFFE

Alhamdulillah, dijemput as one of special guest Crown Diamond Manager at Red Carpet "Star Trek Beyond Premier Night" bersama VVIP, VIP, Celebrity Tanah Air yg ternama, & reporter..

Funtastik & Glamourous Event of da Night!

Ootd : Dress Designer Jeffrey Ibrahim
Makeup: Adibah Karimah

Jom Layan gambar...

Star Trek Beyond vs Min Kaffe

Star Trek Beyond vs Min Kaffe red carpet

Star Trek Beyond vs Min Kaffe coffee

Adibah di Star Trek Beyond vs Min Kaffe preview


Adibah di Star Trek Beyond vs Min Kaffe preview


Adibah di Star Trek Beyond vs Min Kaffe preview










Produk Min Kaffe yg makin hari makin melebarkan sayap ke Negara luar.. Permintaan yg Non Stop sekaligus menjulang nama Min Kaffe ke peringkat Antarabangsa. Khasiat dan Aroma yg sungguh luar biasa Energy berbanding Kopi di luar sana. Belum Cuba Belum tahu.. Dah cuba pastinya dah lupakan yang lain..hehee~~

"Sambil Minum, Sambil Sihat, Sambil dapat Income"

Nak Jadi Agent Min Kaffe?
Lets Coffee Coffee

Love,
Adibah

Selasa, 21 Jun 2016

KIKIS LEMAK dengan PREMIUM BEAUTIFUL!

Nak Raya, Nak KURUS nak RAMPING nak HILANGKAN perut BUNCIT!
......................................................
Ini Jawapannya
.
"Macam tak percaya berat dari 95kg sekarang dah turun ke 86kg! mmg x sangka turun 9kg 2 minggu!".. Rasa Terover confident skrg ni nak sarung apa2 baju" -Nurul, Nilai 
.
"Ehh ehhh baru je pakai tak sampai 5minit dah tak de perutlah! Punggung pun mengecik! Serious cepatnya nampak. Ni baru pakai, kalau konsisten pakai hari2 confirm makin kecik kecik..! Eeeiii bestnya. - Amee Ttdi, Damansara
.
"Tak sangka pulak mak uda baru pakai 2 minggu dah cangkuk no 1 dari no 3" Kempis dah perut mak uda ni. Suka sangat aihhh" -mak uda, Jitra Kedah
.
Semuanya dgn ikhtiar dan izin Allah lepas Pakai Premium Beautiful Corset badan makin langsing, hilang segala lelamak air dan angin, perut mengepis, selulit hilang dan yg paling Best dah nampak KURUS!
.
Opss! Jangan salah faham ya. Ingat orang yg berbadan besar shj boleh pkai? Tidak semestinya.. KURUS pun perlu pakai utk lagi Nampak Shaping dan Pinggul menaik. Paling Best pasal Premium Beautiful ni 70% utk kesihatan dan 30% utk kecantikkan. Ada Yang lagi besttt!! JAMINAN SEUMUR HIDUP! 
.
Best ke Best?
.
Apa yg Best lagi pasal Premium Beautiful Corset ni?
- Merawat Sakit Tulang Belakang, bongkok dan scoliosis
- Hilang Senggugut
- Hilang keputihan
- Hilang selulit
- Hilang migrain
- Punggung menaik
- Perut kempis
- Besarkan dan tegangkan payudara
- Banyakkan air susu 
- Membentuk Cutting dan Shaping
- Berpantang (confinement)
- Nak hamil (concieve)
- Sembelit dan Buasir
- Anti-kanser
- Stabilkan Hormon

====================
PremiumBeautiful Corset 20 TAHUN di Pasaran!!
====================

PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL HILANG LEMAK DALAM BADAN

KORSET MURAH LAGI BERKUALITI



*Produk Superbrand
*Fabrik Akwatek dan Akwadyne disulami cahaya infrared
*Menepati ISO Standard & National Safety Inspection Standard
*Diiktiraf pakar tulang belakang antarabangsa
*Warranty kerosakan seumur hidup
====================================
Ok, Sempena Ramadhan yg penuh kemuliaan ni, Sis nak bantu kakak2, ibu2, adik2 di luar sana yg betul2 SERIOUS utk sis bantu selesaikan masalah2 di atas dgn cepat!

Whatapps:-

+9 0196615447
+9 0196615447
+9 0196615447

Potongan DISKAUN RM 400 Dari harga Asal! PROMOSI akan tamat bila2 masa shj dr sekarang!
.
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶

"FAST ACTION FAST RESULT"
.

Khamis, 16 Jun 2016

Sanah Helwah Aqil Haarith

Salam Ramadhan ke 10

Sanah Helwah to My Boy Aqil Haarith Bin Harun. Genap 9 Tahun 2th May 2016! Wallahh, Dah besar panjang anak mama. Mak nya still muda remaja okeh..haha! Yela selalu je dapat tittle kakak and adik. kembang semangkuk kak ton diberi gelaran sebegitu...ceehhh! ekekkee

Act, Just a simple celebration untuk Aqil. Beli kek, makan2 & main games. Setiap hari Ahad is my Best Quality Time with Familia.. Baru terasa sekarang bila anak dah bersekolah Weekend la yg tersangat priceless for me nak Hang out with family. Ahad dah istihar No Masak2, No kemas2.. Semuanya Enjoy Hari Ahad termasuklah Bibikss.. Syok latteww bibik kalau tunggu Ahad. Kenapa Ahad tak sabtu? Sebab si Ayahnya masih membanting tulang menolong2 pesakit di klinik. heheee

So Time ni kitaorang plan Jejalan di Mid Valley. Kadang buntu nak pergi mana ntah. Cam bosan dah area kl ni.. Shopping Mall KL ni dah boleh sebut satu2 yg tu ada apa, yg tempat ni ada apa.. Nampak benoo kaki sakan berjalan..haha! (ciss, meluat korang baca)..;p tapi itulah hakikatnya. lol;p

Back to my Story Cerita Anak Sulong ni.. Yela Besday dia kan.. So Story la siket apa cerita yg best pasal Aqil ni.. Nak tahu ke tak? Say "I"..hahah (Gelak sakan!).. Sebab dah terbawak2 skill masa pergi training baru ni.. Yang tu belum cerita tu pun best gilsss... haaa, dah2.. back to my story.











Ok.. Aqil ni Orang nya yg jenis Kuat merenung jauh. Selalu je dapat teguran dr ustaz2 asik termenung je dlm class . Tapi termenung2 Hafaz banyak surah. Agak pendiam and banyak ikut gerak si Ayahnya. Actually Aqil tak berseokolah biasa mcm budak2 yg lain. Memula, darjah 1 & 2 kitaorang hantar di Madrasah Tahfiz Sains. Akademik + hafazan. 2 tahun pencapaian di sana mmg cepat nampak perubahan dr segi Bahasa Arab, Akademik. 

Tapi Hafazan lemah sedikit.  My concern is Anak2 nak lebihkan bahagian Hafazan & jadi Tahfiz yg berjaya. I think sebab banyak Homework yg nak kena Catch up jadi tak dapat nak pick up yg Hafazan tu dengan Cepat. Madrasah ni pun mmg quite tegasla. Everything pasal anak selalu je tulis dlm Buku Komunikasi. Even anak bawak Gunting kena rampas & siap bgtau kalau nak claim balik mak ayah kena dtg. lol..(Sedikit over disitu).. Act bila dah 2 tahun kat situ tak berapa berkenan dengan pengurusan kat sana. Especially bahagian pengetua. hurmmm.. malas nak komen tapi mcm tak sesuai pun ya jadi pengetua. Rupanya ramai Mak Ayah yg tak puas hati juga pengurusan kat situ dan hantar ke tempat lain & finally lebih cemerlang! Yela semua kejadian ada sebab dan musabah Allah nak bg yg lebih baik kan.

Jadi bila Aqil masuk Darjah 3 we decide nak move on ke New Tahfiz dan kat sini sepenuhnya hafiz. Akademik pula berasingan di luar. Dalam seminggu je nampak perubahan si Aqil lebih ceria, semangat dan happy. Mebe sebab Environment serba serbi baru.  Rasanya masa Madrasah yg dulu dia agak tertekan. Jadi skrg sepenuhnya focus hafazan shj. Lebi relaks dan tak tepu. Alhamdulillah dah masuk 6 Bulan di tempat baru tahfiz, he managed to hafal almost 2 juzuk & surah2 pilihan macam Yaasin, Sajadah & Al Kahfi..Hati ibu mana yang tak sejuk bila lihat anak sendiri dah fasih imamkan Adik dan sahabat dia yg lain. (Tulis ni pun rasa cam sebak ;(.. Alhamdulillah.. Sentiasa Doakan Aqil Haarith Bin Hasbi jadi Orang yang berguna untuk Masyarakat dan Berjaya di Dunia lebih2 lagi Akhirat. Amin amin Ya Allah. 

Actually ramai yg salah sangka sebenarnya.. Kalau anak Full tahfiz mcm mana Akademik etc & apa Bidang dia nak kerja nanti. Dulunya  mmg berfikiran begitu. But all this change my mind bila Allah temukan saya dengan sorang hamba Allah di satu Pusat Tahfiz. Dia bertanya dgn saya. Apa target Puan pada si Anak? Jawab saya, saya nak dia Berjaya menjadi Hafiz yg menghafal 30 juz Al Quran. Kenapa saya mcm ni dan minda sy sebegini? Semuanya titik perubahan setelah saya kehilangan Adik kesayangan secara drastik! Hari ni dia ada spt biasa gelak tawa riang. Esoknya Allah dah ambil nyawanya. Kita pun belum tentu bila nak dijemput. Mungkin Esok atau Lusa. Allahu.. Oleh kerana itu adalah salah satu Sebab yg teramat kuat mendorong utk jadikan Anak2 saya sbg penghafaz Al Quran dan dapat memberi Syafaat pada Ibu Ayah di Akhirat kelak.

Kata Si Ustaz, ramai yg salah anggapan tentang Tahfiz. Klu tak ambil akademik xda peluang masa hadapan. Peluang masa hadapan tak da sapa boleh ramal kecuali Allah Azzajawalla. Sistem tahfiz yg praktikal di  Malaysia, once anak kita dah tamat hafaz 30 juz Al Quran terpulang pada mak ayah utk teruskan pengajian disini atau pun di Mesir atau memana shj. Jika kita memilih utk sambung ke sana, nnti balik ke sini  dia akan ambil terus utk menduduki SPM. Persiapan menduduki SPM akan diberi masa utk diaorg belajar akademik yg asas. Kalau namanya dah penghafaz al quran yg lain pastinya mudah nak hafal and paham kan. lps tu, dia boleh sambung di mana2 pengajian based on Minat. If nak Jadi doktor, teruskan pengajian as a doktor or etc. Jadi tiada istilah tak da masa depan utk org yg bergelar tahfiz. Cumanya peringkat kecil ni mak ayah sendiri ubah sistem dr kerajaan ke Swasta. Berdasarkan pengalaman sendiri 6 thn belajar nak sampai ke upsr mmg dah x ingat apa pun dah. haha.. Tapi surah2 lazim yg Hafal dari kecil tu la yg melekat di kepala sampai sekarang.


Target 2-3 tahun Aqil Tamat jadi hafeez,  me & hubby plan nak send Aqil to Mesir..(semoga diperkenankan Ya Allah!) That time dah 13 tahun. Disebabkan ini jugalah menjadikan Satu Push factor dlm my list "BIG WHY". Sediakan Dana yg Cukup utk bg yg terbaik pada Anak2. Itulah salah satu saham Akhirat kita sbg pendidik Ibu Ayah. Kalau Cantik Coraknya, cantiklah ia. Jika Buruk lakarannya Buruklah ia. 

Bila kita dah plan dan lakar impian untuk anak2, sentiasa berikan satu Gambaran dan lakaran  inspirasi untuk anak2 utk trs Move On.  Allahuakbar! Semoga Aqil Haarith Bin Hasbi menjadi seorang Tahfiz yg menyejukkan Hati Ibu Ayah. Ameen....

tahfiz


Isnin, 6 Jun 2016

Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum


Salam Ramadhan Kareem yang penuh keberkatan lagi penuh keinsafan pada Semua umat Islam di seluruh Dunia. 

Tips kekal cerdas berpuasa

Ok, Sharing untuk Kekal Cerdas Bertenaga sepanjang Bulan Ramadhan

minum 8 gelas air waktu berpuasa

1) Mengambil 8 Gelas Air Selepas Berbuka

Di antara waktu berbuka hingga ke waktu sahur, cuba untuk bahagikan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Di antara waktu cadangan ialah:-
  • 1 gelas selepas bangun sahur
  • 1 gelas selepas bersahur
  • 1 gelas selepas azan Maghrib
  • 1 gelas selepas solat Maghrib
  • 1 gelas selepas makan
  • 1 gelas solat Isyak
  • 1 gelas selepas solat Terawikh
  • 1 gelas sebelum tidur
  • Dah cukup 8 gelas
Kalau nak lagi bagus, boleh amalkan  Min Kaffe sebelum dan selepas berbuka sebagai tambahan pembekal tenaga segera dan berpanjangan.

2) Galakkan Anak-anak Minum Air Kosong

Sebaik-baiknya, galakkan anak-anak kita untuk minum air kosong. Sekiranya sukar, boleh berikan mereka jus buah-buahan atau pop ais berperisa (sebaik-baiknya jus buah-buahan yang disejuk bekukan seperti ais krim pop)

3) Jangan Mengambil Pil Bergaram

Ramai di antara kita yang mengambil garam berlebihan dalam diet mereka. Jika bimbang kehilangan mineral tubuh melalui peluh, boleh pilih minuman sukan. Sangat disyorkan mengambil minuman isotonik rendah atau bebas karbonat.

4) Berhenti Kerja Berat Sekiranya Tidak Mampu

Segeralah berhenti melakukan kerja berat atau kerja luar (outdoor work) sekiranya berasa pening, hendak pitam atau terlalu letih.

5) Pakaian Nipis

Memakai sehelai pakaian yang ringan, berwarna terang sekiranya bekerja di luar rumah. Tukar segera kepada pakaian kering sekiranya ia dibasahi peluh. Elak sama sekali memakai pakaian daripada getah (tiada pengudaraan).


Makan buah tembikai cerdaskan badan

6) Mengambil Buah-buahan

Tembikai mengandungi 90% air. Jadi sangat disyorkan mengambil buah tembikai sewaktu berbuka. Oren, limau gedang (grapefruit) dan tembikai lain seperti tembikai susu turut mempunyai kandungan air yang tinggi.

7) Mengambil Sayur-sayuran

Walaupun kandungan air dalam sayur-sayuran tidak setinggi buah-buahan, namun ia turut menjadi sumber air yang kaya dengan nutrien. Amalkan mengambil saderi, timun, tomato, cili hijau dan salad. Boleh juga dijadikan jus campuran bersama buah-buahan.
Kandungan serat yang tinggi juga sangat bagus untuk kesihatan, apatah lagi sewaktu berpuasa.

Yang penting, perhatikan apa yang kita makan dan minum sewaktu berbuka dan bersahur. Jangan makan tak ingat dunia. Lepas tu satu hari kelaparan…hehe. Bersederhana itu adalah terbaik. Semoga tips mengelakkan terhidrasi pada bulan puasa ni dapat membantu semua untuk lebih cergas dan sihat pada bulan yang penuh berkat dan rahmat ini ðŸ™‚


Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...