Khamis, 19 Februari 2015

Hello Vienna!

Goodbye Budapest, Say Hello to Vienna! In shaa Allah, jika ada rezeki pasti datang kembali with my familia. Best place, Nice Architecture & Amazing View..!




















Today is the day that I'm waiting for so long time!! hahaha..;p
PANDORF FASHION OUTLET di Vienna!

Berpagian Check out from Hilton Budapest Hotel menuju ke bandaraya Vienna. Its took around 4 hours untuk sampai ke sana. 

Adibah Karimah at Pandorf Outlet Vienna!

Actually, kat sini tak sempat nak bergambar bagai. Masa untuk shopping Travel Agent kasi just 4 hours! sebenarnya tak cukup okeyy 4 jam sahaja! Masa sangat cepat berlalu even dah berlari2 anak masuk ke satu kedai ke satu kedai...arghhh!! Banyak sangat Shop tak sempat nak masuk.. Imagine kitaorang tak sempat pun nak ber"Lunch" coz sibuk memilih yg mana berkenan di hati. hahaha! Of course i aim dari Malaysia lagi to have my own new collection from Prada. At least ada kenang kenangan dari Vienna! Ouchh,,! Alasannnn sangat..ekekeke!!

Kalau sesiapa yang berpeluang pergi ke Europe & especially if you guys visit outlet2 macam ni, Wajibla beli at least satu Branded item! Price jangan di bilang don! Memang jauh bangat lagi murahhh disini. huhuuu..!!

 Hasil yang sempat dirembat!! phewsss, berpeluh dahi,..lol;p

Yang belah kiri skali tu ape kes pulak jejauh nooo beli pisau sampai ke sinun. Macam Kay Ell xda kan?hahaha..;p.. Actually ni laaa my favourite pisau "Zwilling j.a. henckels" yang tak perlu diasah even pakai la sampai 10 tahun pun! Kalau yang tak brape nak berasap di dapur bolehla tahan sampai 20 tahun.ahaks! haaaa, ajaib x? First time beli di Swiss dulu masa tahun 2009! Memang tahan ketajamannya sampai la skrg ok. So this time kita beli 1 set trs la. Baru puas hati nak sembelih lembu kambing ayam bagai. Kalau tak terkehel nak mengasahnya.. Ekeke!

Jenama yg paling Top Ranking around the world "Zwilling j.a. henckels". Kalau kat sini mau nye lebih Rm 1000+ if 1 set..! Beli kat sana murahla ciket..hikhik

So, Aktiviti untuk hari ni just Shopping..! Disebabkan perjalanan dari pagi dah ambil masa dalam 4 jam then berkampung lagi di outlet around 4 jam. So its time to Check in Hotel at Vienna! Nak refereshkan diri pulak.


SAVOYEN VIENNA HOTEL







Bilik yang sangat luas.. ni baru satu side.. ada beberapa side lagi tau...hehe!

Tonite we have special "Gala Dinner" together with all qualifiers at RATSKELLER RESTAURANT!! Setiap kali trip dah jadi satu kewajipan dalam satu malam mesti ada special dinner. Bukan malam yang lain tak special, hehe! its like reunion. Ada Entertaiment, speech by General Manager, Birthday celebration & Lucky Draw. Bab makan fuhhh mewah sangattt..!!


Cantikk sangattt Bangunan di Belakang kan?

Dalam Bangunan pun tampak mewah!

With General Manager HaiO Mr Teoh!
























Yayyy..!! FREE Gift from Company Swarovski. Alhamdulillah!


Congrats Manje! Dapat Lucky Draw Jam from Marc Jacob worth RM1000! fuhhh.. Bukan calang2 yg bertuah tau.. Ko memang bertuah sangat!! Congratss sayangku!!






Hari yang cukup penat tapi sangat Exciting!! Its time to have a good rest. 

See you in last entry my Journey to Vienna & Budapest ya!
Stay Tune!




Rabu, 18 Februari 2015

Baazar 1.0 ATeam Terengganu!


Shout out to Warga Kuala Terengganu..! Save the Date start 19th - 21th February 2015 to meet personally #ATeamTerengganu at Pusat Dagangan 
Terengganu (TTC) start 19th-21th February Booth 13.. !!Special Gift, Special Discount & Special price waiting for you.!! "Premium Beautiful Corset, Marine Essence Beauty Bar, Mineral Coffee & macam2 lagiii boleh dapatkan di sana...Orang2 ganu kiter, Jom pakat mari ramai2 deh..!;) Jumpe di sanaaaa~~~~ !


Adibah
019 6615447


Selasa, 17 Februari 2015

Journey to Budapest!

KL - Dubai - Budapest

Rindu serindu rindunya my VVIP Trip to Vienna & Budapest! Alhamdulillah another destination on my list ke Bumi Eropah. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.hehee!! Rezeki yang makin hari berbusiness makin lama makin berpijak pijak..;) 
Syukur Alhamdulilllah!
Of Course bila sebut Europe siapa tak nak jejakkan kaki kan? Keindahan Bumi ciptaan Allah swt tiada banding nya.. Permandangan yang cukup cukup memukau di mata dan indah paras rupa sepanjang perjalanan kami disana.

7 Days 4 Nights Austria + Hungary will be always remembered in my memory sampai bila2. Perjalanan yang mengambil masa 16 jam from KL - DUBAI - BUDAPEST with Emirates Airlines EK373 masih segar dek di ingatan! Sakit belakang depan tengah atas bawah segala tak usah di cakap.haha! Disebabkan terlalu exciteddd semua tu tak fikir dah. lol..;p..This trip paling awesome sebab dapat bawa bersama rakan2 seperjuangan yang sama kepala,  and mostly leaders in Awesomazing Team. Of coz sepanjang perjalanan sentiasa hingit bingit dengan bercerita keasyikkan dan keseronokkan sepanjang trip! Love you guys so much!!

This Entry agak panjang ckit. Kita kasi khatam terus untuk 3 hari perjalanan in 1 Entry..ekeke! Kalau trip Shanghai hari tu Khatam terus Satu hari, tapi sebab Europe ni memang panjang melebo nak bercerita! Tersangat indah bak taman bunga penuh didada..lol..;p

Our Journey is Began from KLIA

Geng mak jemah nak pegi Europe nieh..!haha


"Awesome people in Amazing Business" 

 Tq so much my dear partners Wanie & Nurul hantar kami2 di Airport. Love both of you!


 4 Hours Transit at Dubai Airport.. We all get FREE voucher for Breakfast from Emirates Airline! Awesome..!

Muka Kekenyangan Breakfast!

Sesampai di Budapest, after bersiap2 di Airport we all terus di bawa untuk Lunch ala2 pakistanis. Cuaca this time around 10c.. Memang sejukkk sangat!! Tapi still boleh layansss


Makan + Solat sekaligus kat sini








Selesai Lunch terus ke Hero Square , Parliment House & Chain Bridge. Jom kita layanss Picturesss!!







Big Congratulations my beloved partners yg First Time jejakkan kaki ke Bumi Eropah bersama Awesomazing Team, Safarina, Siti Manja Diana, Tim & Radenina! For 2nd time with us is Zahirine! Bukan calang2 orang yang berjaya jejakkan kaki ke Bumi Eropah! Seriously, Salute dengan semangat diaorang yang tak kenal erti putus asa. Bila kita bersungguh sungguh confirm Impian dan cita2 boleh tercapai!! Next we gonna rock at Bangkok with other Qualifiers in Ateam too!
"The more the merrier"

Check in at Hilton Budapest Hotel! Curlastt sangat okey. 5 star treatment especially to Qualifiers Europe Trip!! Memang tersangat Awesomazing!!

Get Ready for Dinner

Dinner at Marvanymenyasszony Restaurant. Dish Turki style with Gipsy Show! Restaurant ni dah lebih dari 100 tahun! Open especially only for Us! Sambil makan sambil bergelek inul di kerusi.hahaha!

"Rasa Sayang" Melody special treat only for us! wohaaa..!!

Selesai Makan & bergembira sakan with Gipsy show, its time to take a good rest! Cuaca yang sangat sejukkk sampai berasap bila bercakap. Menggigil satu badan! Cuaca kat luar this time around 1c..!gggrrrr... Nyenyak tido tak sedar laaa..

So, Good Night from Budapest!

Hello & Good Morning! 
Breakfast at Hotel before tayar golek to Visegard Castle.

Visegard Castle ialah Istana musim panas bagi Raja Matthias Corvinus Hungary abad ke 13 era Renaissance yg terletak di tebing Sungai Danube Pest Utara. Kota Budapest Merupakan penggabungan yang dilakukan pada tahun 1873 lagi. "Buda" Sisi Barat, dan "Pest" di sebelah Timur. Perpisahan di antara dua kota ini oleh Sungai Danube. Bila digabungkan menjadi " Budapest "

Tempat dari Hotel ke sini takes around 1 jam.. Perkampungan yang jauh terletak dari ceruk kota. Masa ni cuaca dah ke arah negetif! Kalau tak pakai glove memang boleh beku jari2.



We just arrived here! yayyy..!!


Dijamu dengan Teh panas. Memang best time2 kesejukkan tahap beku macam nieh..!

 Adibah Karimah at Visegard Castle


 Special Entertainment only for us!

Bersama Abang2 Sado Visegard!

 Group Photo #AteaminEurope!


 Sejuk2 memang kelaparan yang amat! Its time for Lunch!

Geng2 HBO Team yang sekepala!


Lunch at Renaissance Restaurant! Masih teringat lagi Mushroom Soup yang paling sedap i have tried! Restoran turun temurun abad lamanya.

King & Queen!





Anak kepada owner Restaurant yang paling Hujung dari kanan. Service thumbs up! Sampai ke Bas digendangnya sbg tanda ucapan perpisahan & terima kasih.

Till we meet again Visegard Castle! Alahaiii, tengah menaip ni pun masih terbayang2 tempat ni. seriously rindu yang amat dasyattt!! Layanan yang sememangnya tip top diaorang semua ni.

Fisherman Bastion!
One of Unique place is here! Dari atas puncak boleh lihat Sungai Danube & Budapest City Hall.






 www.awesomazingteam.com

 SubhanaALLAH! cantiknya Architecture. Unique & Classy!



 Owner Blog at Fisherman Bastion

 With Hubby, Bestfriend & Team mate!

 Stylish of HBO Team!

With HBO Team members & dearly mentor Kak Misah.

Danube River Cruise!
MasyaAllah! Cantinya ciptaan Ilahi.










After Danube River Cruise, Dinner at Shiraz Restaurant! Arabic Food in da House. Superb Sedap!! Tak berkesempatan nak bergambar dengan Nasi, sebab memasing dah kebulur. Nampak nasi terus menerkam hingga menikam! hahaa..;p

Btw, its Awesome Journey so far. Till we meet again in next chapter ya.

Stay Tune Baybeh..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...